Chris Evans

Chris Evans
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :13.6.1981
Doğum Yeri:Sudbury

ABD'li oyuncu. 

Tam adı Christopher Robert Evans'tır. Genelde 'Cevans' kısa adıyla bilinmektedir. Annesi Lisa yönetmen ve babası Bob ise dişçidir. Annesi yarı İtalyan yarı İrlandalıdır. Carly DuBray ve Shanna adlarında iki kız kardeşi, Scott adında bir erkek kardeşi vardır. Evans'ın ilk önemli rolü 2001 yapımı Not Another Teen Movie'deki Jake WyIer karakteridir. Daha önce Boston Public ve The Fugitive tv dizilerinde, Opposite Sex dizisinde ise bir bölümde rol almıştır. Fantastik Dörtlü (2005), Deha (2017), Bıçaklar Çekildi (2019) ve Avengers seri filmleriyle tanınmıştır.

Filmografi

2019 Bıçaklar Çekildi
2019 Operation Brothers
2019 Captain Marvel
2019 Avengers: Endgame
2018 Avengers: Sonsuzluk Savaşı
2017 Örümcek-Adam: Eve Dönüş
2017 Deha
2016 Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı
2015 Yenilmezler: Ultron Çağı
2015 Ant-Man
2014 Kaptan Amerika: Kış Askeri
2014 Kaçan Kovalanır
2014 Gece Bitmeden
2013 Thor: Karanlık Dünya
2013 Kar Küreyici
2012 Yenilmezler
2012 The Iceman
2012 The Carlton Dance (Kısa Video)
2011 Senden Önce
2011 İlk Yenilmez: Kaptan Amerika
2011 Adalet Peşinde
2010 Scott Pilgrim Dünyaya Karşı
2010 The Losers
2009 Darbe
2008 The Loss of a Teardropp Diamond
2008 Sokağın Kralları
2007 Terra'yı Kurtarmak (Seslendirme)
2007 Ninja Kaplumbağalar (Seslendirme)
2007 Gün Işığı
2007 Fantastik 4: Gümüş Sörfçü'nün Yükselişi
2007 Dadım Aşık
2005 Fierce People
2005 London
2005 Fantastik Dörtlü
2004 The Perfect Score
2004 Ölüm Hattı
2003 The Paper Boy (Kısa Film)
2001 Not Another Teen Movie
2001 Marilyn Manson: Tainted Love (Kısa Video)
2000 The Newcomers
1997 Biodiversity: Wild About Life! (Video)

Televizyon

2008 Robot Chicken (Mini Dizi - Seslendirme)
2003 Skin (Mini Dizi)
2002 Eastwick (TV Filmi)
2001 Boston Public
2000 The Fugitive
2000 Opposite Sex

Video Oyunları (Seslendirme)

2011 Captain America: Super Soldier
2005 Fantastic Four

Görev Aldığı Yapımlar

Chris Evans Fotoğrafları

Chris Evans Fotoğrafları Chris Evans Fotoğrafları Chris Evans Fotoğrafları Chris Evans Fotoğrafları Chris Evans Fotoğrafları