Chris Hemsworth

Chris Hemsworth
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :11.08.1983
Doğum Yeri:Melbourne

Avustralyalı oyuncu. 

Star Trek filmiyle sinema dünyasına adım atmıştır. 2005 yılında Home and Away dizisiyle Avustralya'da en iyi genç erkek yetenek dalında Logie Ödülü almıştır.

Hemsworth Melbourne, Avustralya'da 11 Ağustos 1983 tarihinde Leonie ve Craig Hemsworth'un ortanca oğulları olarak dünyaya geldi. Ailesi Philip Island'a geçmeden önce Northern Territory bölgesindeki bir sığır çiftliğinde yaşadı. Kardeşi Liam Hemsworth kendisi gibi oyuncudur. Chris spor olarak sörf yapmaktan zevk alıyor.

Kariyer

2004 yılında Home and Away dizisinin Robbie Hunter rolü için seçmelere katıldı ama başarılı olamadı. Ardından Kim Hyde rolü için geri çağırıldı. Kim Hyde rolüne seçildi ve dizinin 185 bölümünde oynadı. Dizi için Sidney'e taşındı. 3 Temmuz 2007 tarihinde diziyi bıraktı. 3 kez aday olduğu Logie ödülünü 'en iyi genç yetenek' dalında 2005 yılında kazandı.

Hemsworth 2009 J. J. Abrams yapımı Star Trek filminin açılış sahnesinde James T. Kirk'ün babası George Kirk'ü canlandırdı. Aynı yıl A Perfect Getaway filminde gerilim karakteri Kale'i canlandırdı.

Hemsworth Marvel Comics'in süper kahramanı Thor'u canlandırdı. İlk başta bu rol için kardeşi Liam son 4'e yükseldi ama yönetmen Kenneth Branagh son anda önceki adayları değerlendirme kararı aldı ve role Chris Hemsworth'u seçti. Hemsworth ayrıca 2012'de vizyona giren The Avengers filminde tekrar Thor'u canlandırdı.

2010'da Ca$h filminde ekonomik açıdan sorunlu genç bir adamı oynadı. Hemsworth Mayıs 2011'de Snow White and the Huntsman filminde Kristen Stewart'la kamera karşısına geçti.

Filmografi

2023 Furiosa
2022 Extraction 2
2021 Thor: Love and Thunder
2021 Escape From Spiderhead
2020 Extraction
2019 Sessiz ve Derinden
2019 Siyah Giyen Adamlar: Global Tehdit
2019 Avengers: Endgame
2018 El Royale'de Zor Zamanlar
2018 Tourism Australia: Dundee - The Son of a Legend Returns Home (Kısa Video)
2018 Avengers: Sonsuzluk Savaşı
2018 12 Savaşçı
2017 Ghostbusters VR: Now Hiring (Video Oyunu - Seslendirme)
2017 Thor: Ragnarok
2017 Team Thor: Part 2 (Kısa Video)
2016 Hayalet Avcıları
2016 Team Thor (Kısa Video)
2016 Doctor Strange
2016 Avcı: Kış Savaşı
2015 Blackhat
2015 Avengers: Ultron Çağı
2015 Tatil Zamanı
2015 Denizin Ortasında
2013 Star Trek Into Darkness
2013 Rush
2013 Thor: Karanlık Dünya
2012 Heroes & Demons
2012 The Cabin in the Woods
2012 The Avengers
2012 Snow White and the Huntsman
2012 Red Dawn
2011 Thor: God of Thunder (Video Oyunu - Seslendirme)
2011 Thor
2011 Talk About It! (Kısa Video)
2010 Ollie Klublershturf vs. the Nazis (Kısa Film)
2010 Ca$h
2009 Star Trek
2009 A Perfect Getaway

Televizyon

2021 What If...? (Seslendirme)
2020 James and the Giant Peach with Taika and Friends (Mini Dizi)
2007 Home and Away
2004 Fergus McPhail
2003 The Saddle Club
2002 Guinevere Jones
2002 Neighbours
2002 Marshall Law

Görev Aldığı Yapımlar

Chris Hemsworth Fotoğrafları

Chris Hemsworth FotoğraflarıChris Hemsworth FotoğraflarıChris Hemsworth FotoğraflarıChris Hemsworth FotoğraflarıChris Hemsworth Fotoğrafları