Ciarán Hinds

Ciarán Hinds
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :9.02.1953
Doğum Yeri:Belfast

İrlandalı aktör.

Hinds, doktor bir babanın ve öğretmen bir annenin tek erkek çocuğu olarak Kuzey İrlanda'nın Belfast kentinde dünyaya geldi. Dört kız kardeşi daha olan Hinds, Kuzey Belfast'ta Katolik yaşantısına uygun biçimde yetiştirildi. Gençliğinde İralndalı bir dansçı olan ve amatör olarak oyunculukla da ilgilenen annesi Moya, Holy Family Primary School (İlköğretim okulu) ve St. Malachy's College (lise)'de Hinds'in eğitimine de katkıda bulundu. Belfast'taki Queen's Universitesi'ne giderek eğitimini sürdüren Hinds, burada hukuk eğitiminin yanında oyunculuğa da merak saldı. Daha sonra hukuk eğitimini yarıda bırakarak Londra'daki Royal Academy of Dramatic Art (RADA)'ya girerek oyunculuk çalışmalarını sürdürdü.

Hinds, 1987'de tanıştığı ve uzun süreli birlikteliklerini sürdürdüğü Hélène Patarot ile Paris'te yaşamıştır. İkili, Peter Brook yapımı olan The Mahabharata sırasında tanıştılar. İkilinin 1991 yılında doğan Aoife adında bir kızı vardır. Hinds, diğer bir İrlandalı olan Liam Neeson ile de yakın arkadaştır.

Tiyatro

Hinds'in profesyonel oyunculuk kariyeri Glasgow'daki Citizens' Theatre'da 1976 yılında oynanan Külkedisi oyunuyla başladı. 1980'lerin ortalarına kadar bu tiyatrodaki oyunlarda rol alan aktör, aynı zamanda İralnda'daki the Abbey Theatre, the Field Day Theatre Company, the Druid Theatre, the Lyric Players' Theatre ve the Project Arts Centre'a ait sahnelerde de performansını sergilemiştir. 1987 yılında Peter Brook tarafından altı saatlik sahne süresine sahip Mahabharata adlı tiyatro oyununda ve aynı oyunun 1989 tarihli uyarlama sinema filminde rol almıştır. 1990'lı yılların başında ise büyük İngiliz tiyatrosu Royal Shakespeare Company'ye (RSC) katılmıştır. 1993'te RSC tarafından sahnelenen, Sam Mendes'in yönettiği III. Richard adlı eserde yer almıştır. Bu oyunda yer alması ise Mendes'in, sakatlanan Simon Russell Beale yerine Ciarán Hinds'i çağırmasıyla olmuştur.

Hinds'e büyük tanınırlığını sağlayan esas rolü ise, Patrick Marber'a ait Closer adlı tiyatro oyununda oynadığı Larry rolü olmuştur. Buradaki rolü ile pek çok ödül kazanan Hinds, Dublin'deki Gate Theatre'da Brian Friel'a ait The Yalta Game adlı oyunda yer almıştır. Bir Broadway yapımı olan Conor McPherson'a ait The Seafarer 'da rol alan oyuncu, buradaki rolüyle Aralık 2007'den Mart 2008'e kadar sahnede kalmayı başarmıştır. Şubat 2009'da ise Londra'daki Royal National Theatre'da sahnelenen Peter Flannery oyunu olan Burnt by the Sun 'da başrol General Sergei Kotov rolünü üstlenmiştir.

Sinema

Ciarán Hinds'in ilk kez sinema ile buluşması John Boorman'ın 1981 tarihli Excalibur yapımıyla olmuştur.Jane Austen'in 1995 yapımı Persuasion filminde Kaptan Frederick Wentworth rolünü üstlenen oyuncu, Jonathan Reiss rolüyle Lara Croft Tomb Raider: Yaşamın Kaynağı (2003) filminde, John Traynor rolüyle Veronica Guerin'de (2003) ve Firmin rolüyle Andrew Lloyd Webber'in Oparadaki Hayalet (2004) filminde rol almıştır. Hinds ayrıca Carl rolü ile Steven Spielberg'ün Münih (2005) filminde yer almıştır. 2006 yılında 1980'lerin popüler televizyon yapımı Miami Vice'ın sinema uyarlaması olan Miami Vice'da yer almış, Nativity Story adlı yapımda Hirodes rolünü üstlenmiştir. 2006 yapımı Amazing Grace adlı yapımda köle ticaretinin kaldırılmasına parlamentoda karşı çıkan baş muhalif Sir Banastre Tarleton rolüne can veren aktör, Margot at the Wedding adlı yapımda da Nicole Kidman, Jack Black ve Jennifer Jason Leigh ile birlikte rol almıştır, in a drama-comedy about family secrets and relationships. Ayrıca 2007 yapımı, Oscar sahibi Kan Dökülecek filminde de rol almıştır. Ciarán Hinds, Harry Potter serisinin son filmi olan Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2'de daha önceki filmde Jim McManus'un canlandırdığı Albus Dumbledore'un erkek kardeşi olan Aberforth Dumbledore rolünü oynamıştır.

Televizon ve Radyo

BBC ve HBO tarafından ortak yapım olarak çekilen 2006 yapımı Rome dizisinin ilk sezonunda Gaius Julius Caesar rolünü oynayarak televizyon ekranı sayesinde geniş kitlelerce tanınırlığını arttırmıştır. 1990'lardan günümüze kadar farklı yapımlarda farklı rollerde oynayan aktör, sinema ve tiyatronun yanında televizyon yapımlarında da sıkça yer almıştır. Bunun yanı sıra Hinds, kitap seslendirmelerinde ve radyo yapımlarında da yer almıştır. BBC yapımı Les Liaisons dangereuses radyo programında Valmont rolünü ve Ivanhoe adlı kitabın anlatım görevini üstlenmiştir. Marcus Antonius ve VII. Kleopatra'yı anlatan Antony ve Cleopatra ve 2004 yılında En İyi İşitsel Drama ödülünü kazanan Shakespeare oyunu Kış Masalı'nda yer almıştır.

Filmografi

2022 Cottontail
2021 Belfast
2021 Adalet Birliği (Zack Snyder) (Seslendirme)
2020 The Man in the Hat
2019 Karlar Ülkesi II (Seslendirme)
2018 Kızıl Serçe
2018 Grace & Goliath
2018 Elizabeth Harvest
2018 Captain Morten and the Spider Queen (Seslendirme)
2018 Ay'da İlk İnsan
2017 Kadın Önde Yürür
2017 Justice League: Adalet Birliği (Seslendirme)
2017 Axis (Seslendirme)
2016 The Hope Rooms (Kısa Film)
2016 K.O. - Bleed for This
2016 Silence
2015 Sırlar Bölgesi
2015 National Theatre Live: Hamlet
2015 Love Is a Sting (Kısa Film - Anlatıcı)
2015 Last Days in the Desert
2015 Hitman: Ajan 47
2014 Aşkın Halleri
2013 The Sea
2013 The Disappearance of Eleanor Rigby: Him
2013 McCanick
2013 Kapalı Devre
2013 Karlar Ülkesi (Seslendirme)
2012 Tinker Tailor Soldier Spy: Deleted Scenes (Video Kısa Film)
2012 Siyahlı Kadın
2012 John Carter: İki Dünya Arasında
2011 Salvation Boulevard
2011 The Shore (Kısa Film)
2011 Köstebek
2011 Hayalet Sürücü 2: İntikam Ateşi
2011 Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2
2011 Ayin
2010 Sır
2009 The Eclipse
2009 Sihirli Dağ
2009 Life During Wartime
2009 Glock (Kısa Film)
2008 Öyle Bir Gündü Ki
2008 Görev Uğruna
2008 Despero (Seslendirme)
2008 Ca$h
2008 In Bruges
2007 My Name Is Hallam Foe
2007 Kızkardeşim Evleniyor
2007 Kan Dökülecek
2006 The Tiger's Tail
2006 Miami Vice
2006 Meryem Ana: Hz. İsa'nın Doğuşu
2006 Amazing Grace
2005 Münih
2004 Operadaki Hayalet
2004 Mickybo ve Ben
2003 Veronica Guerin
2003 Takvim Kızları
2003 Lara Croft Tomb Raider - Yaşamın Kaynağı
2003 İnsanlık Suçu
2002 En Büyük Korku
2002 Azap Yolu
2001 Ernest Shackleton: naufragé de l'Antarctique (Kısa Belgesel - Seslendirme)
2000 The Weight of Water
1999 Les saisons de l'amour
1999 L'amante perduto
1999 En Büyük Günah
1998 Titanic Town
1997 The Life of Stuff
1997 Oscar and Lucinda
1996 O da Bir Ana!
1996 Mary Reilly
1995 Arkadaş Çevresi
1990 December Bride
1989 Aşçı, Hırsız, Karısı ve Aşığı
1981 Our Boys (Kısa Film)
1981 Krallar Savaşıyor
1980 Practice Piece in Four Movements (Kısa Film)

Televizyon

2022 Kin
2019 MotherFatherSon (Mini Dizi)
2018 The Terror
2016 Shetland
2016 My Mother and Other Strangers (Seslendirme)
2016 LEGO Frozen Northern Lights (Mini Dizi – Seslendirme)
2015 Taht Oyunları
2012 Political Animals (Mini Dizi)
2012 Above Suspicion
2007 Roma
2003 Thursday the 12th (TV Filmi)
2003 The Mayor of Casterbridge (TV Filmi)
2003 Broken Morning (TV Filmi)
2000 The Sleeper (Mini Dizi)
2000 Jason and the Argonauts (Mini Dizi)
1998 Getting Hurt (TV Filmi)
1997 Rules of Engagement (TV Filmi)
1997 Jane Eyre (TV Filmi)
1997 Ivanhoe (Mini Dizi)
1996 Testament: The Bible in Animation (Seslendirme)
1996 Tales from the Crypt
1996 Cold Lazarus (Mini Dizi)
1995 The Affair (TV Filmi)
1995 Screen Two
1994 A Dark Adapted Eye (Mini Dizi)
1994 The Memoirs of Sherlock Holmes (Mini Dizi)
1994 Seaforth (Mini Dizi)
1993 The Man Who Cried (TV Filmi)
1993 Soldier Soldier
1993 Prime Suspect 3 (Mini Dizi)
1992 Perfect Scoundrels
1992 Hostages (TV Filmi)
1992 Between the Lines
1990 The Play on One
1990 The Investigation: Inside a Terrorist Bombing (TV Filmi)
1990 The Mahabharata (Mini Dizi)
1980 The Long March (TV Filmi)
1977 Out of the Past

Görev Aldığı Yapımlar

Ciarán Hinds Fotoğrafları

Ciarán Hinds Fotoğrafları Ciarán Hinds Fotoğrafları Ciarán Hinds Fotoğrafları Ciarán Hinds Fotoğrafları Ciarán Hinds Fotoğrafları