Cillian Murphy

Cillian Murphy
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :25.5.1976
Doğum Yeri:Douglas, Cork

İrlandalı oyuncu.

Annesi Fransızca öğretmeni babası ise müfettiştir. 1996 yılında Cork’da hukuk eğitimi almaya başlayan ancak bir yıl okuduktan sonra başarısız olduğunu düşünüp oyunculuğa yönelme kararı vermiştir. Kendisine asıl ünü kazandıran, Breakfast on Pluto filminde cinsel kimliği konusunda sorun yaşayan homoseksüel bir bireyi canlandırmasıdır. 2006'da Ken Loach'ın filminde Palme d'Or kazanmıştır. Christopher Nolan'ın gözde oyuncularındandır. Nolan'ın 4 filminde oynamıştır. 2017 yılında çek direnişçi Jozef Gabcik'i canlandırmıştır.

Filmografi

2020 A Quiet Place 2
2019 The Overcoat (Kısa Film - Seslendirme)
2018 The Delinquent Season
2018 Anna
2017 The Party
2017 Dunkirk
2016 Anthropoid
2016 Free Fire
2015 In the Heart of the Sea
2014 Aloft
2014 Transcendence
2013 Harriet and the Matches (Kısa Film – Seslendirme)
2012 Red Lights
2012 Broken
2012 The Dark Knight Rises
2011 Retreat
2011 In Time
2010 Peacock
2010 Hippie Hippie Shake
2010 Inception
2010 Tron: Legacy
2009 Perrier's Bounty
2009 The Water (Kısa Film)
2008 The Dark Knight
2008 The Edge of Love
2008 Waveriders (Belgesel)
2007 Sunshine
2007 Watching the Detectives
2006 The Silent City (Kısa Film)
2006 The Wind That Shakes the Barley
2005 Batman Begins
2005 Red Eye
2005 Breakfast on Pluto
2003 Intermission
2003 Girl with a Pearl Earring
2003 Cold Mountain
2003 Zonad (Kısa Film)
2002 28 Days Later
2001 On the Edge
2001 How Harry Became a Tree
2001 Disco Pigs
2001 Watchmen (Kısa Film)
2000 Filleann an Feall (Kısa Film)
2000 A Man of Few Words (Kısa Film)
1999 Eviction (Kısa Film)
1999 Sunburn
1999 At Death's Door (Kısa Film)
1999 The Trench
1998 The Tale of Sweety Barrett
1997 Quando (Kısa Film)

Televizyon

2019 Peaky Blinders
2015 Atlantic: The Wildest Ocean on Earth
2013 Peaky Blinders
2001 The Way We Live Now

Müzik Videoları

2017 The Ways
2017 The Meetings Of The Waters
2016 Stages (Seslendirme)
2015 The Clock (Seslendirme)
2013 Hold Me Forever (Aynı zamanda yönetmen)
2011 Winter Beats
2009 The Water

Video Oyunları

2005 Batman Begins (Seslendirme)

Tiyatro

2014 Ballyturk
2011 Misterman
2010 From Galway to Broadway and back again.
2006 Love Song
2004 The Playboy of the Western World
2003 The Seagull
2002 The Shape of Things
1999 The Country Boy
1999 Juno and the Paycock
1998 Much Ado About Nothing
1996 Disco Pigs

Ödülleri

2017 Irish Film & Television Award - Best Actor in a Lead Role in Drama, Peaky Blinders
2012 Irish Times Theatre Award - Best Actor, Misterman
2012 Drama Desk Award - Outstanding One-Person Show, Misterman
2007 Irish Film & Television Award - Best Actor in a Lead Role - Film, Breakfast on Pluto
2006 GQ UK Award - Actor of the Year, The Wind That Shakes, The Barley
2002 Ourense Independent Film Festival Award - Best Actor, Disco Pigs

Görev Aldığı Yapımlar

Cillian Murphy Fotoğrafları

Cillian Murphy Fotoğrafları Cillian Murphy Fotoğrafları Cillian Murphy Fotoğrafları Cillian Murphy Fotoğrafları Cillian Murphy Fotoğrafları