Constance Wu

Constance Wu
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :22.3.1982
Doğum Yeri:Virginia

ABD'li aktris.

Tam adı Constance Wu Tianmin'dir. Ailesi aslen Tayvan asıllıdır. Babası Virginia Commonwealth Üniversitesi biyoloji ve genetik profesörü, annesi ise bir bilgisayar programcısı idi.

Douglas S. Freeman Lisesi'nden mezun oldu. Lise yıllarında Lee Strasberg Tiyatro ve Film Enstitüsü'nde altı ay boyunca oyunculuk eğitimi aldı. New York Eyalet Üniversitesi Tiyatro Sanatları Bölümü'nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından Columbia Üniversitesi'nde psikolinguistik üzerinde eğitim gördü ve konuşma patolojisi üzerine yüksek lisans eğitimi aldı. 

Profesyonel anlamda ilk oyunculuk deneyimini 2006 yılında Stephanie Daley filminde canlandırdığı Jenn karakteriyle yaşadı. Law & Order: Special Victims Unit (2006), Torchwood (2011), Middle Ages (2012) gibi TV yapımları ve Sesimin Etkisi (2011), Deadly Revenge (2013) ve Zengin Asyalılar (2018) gibi sinema yapımlarıyla tanınmıştır.

Filmografi

2019 Hustlers
2019 Wish Dragon (Seslendirme)
2018 Crow: The Legend (Kısa Film - Seslendirme)
2018 Gelecek Jenerasyon (Seslendirme)
2018 Crazy Rich Asians
2018 All the Creatures Were Stirring
2018 Jay Z: Family Feud ft. Beyoncé (Kısa Video)
2017 Nine Minutes (Kısa Film)
2017 Lego Ninjago Filmi (Seslendirme)
2017 The Feels
2015 Parallels
2014 Electric Slide
2013 Taylor Manifest (Kısa Film)
2013 Ties (Kısa Video)
2013 Deadly Revenge
2013 Best Friends Forever
2012 Watching TV with the Red Chinese
2011 Sesimin Etkisi
2007 Year of the Fish
2006 The Architect
2006 Stephanie Daley

Televizyon

2019 Fresh Off the Boat
2017 Eastsiders
2017 Dimension 404
2016 Royal Pains
2015 Childrens Hospital
2014 Franklin & Bash
2014 High Moon (TV Filmi)
2014 Spooked (Seslendirme)
2013 Covert Affairs
2013 Browsers (TV Filmi)
2012 Middle Ages (TV Filmi)
2011 Torchwood
2007 One Life to Live
2006 Law & Order: Special Victims Unit

Görev Aldığı Yapımlar

Constance Wu Fotoğrafları

Constance Wu Fotoğrafları Constance Wu Fotoğrafları Constance Wu Fotoğrafları Constance Wu Fotoğrafları Constance Wu Fotoğrafları