Courtney B. Vance

Courtney B. Vance
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :12.3.1960
Doğum Yeri:Michigan

ABD'li yapımcı ve aktör.

Tam adı Courtney Bernard Vance'tır. Harvard Üniversitesi'nden mezun olmuştur. 1986 yılında Yale Drama Okulu'nda oyunculuk eğitimi almıştır. Kızıl Ekim (1990), Uzay Kovboyları (2000) ve Sakıncalı Düşünceler (1995) filmleriyle tanınmıştır. 12 Ekim 1997 tarihinde Angela Bassett'le evlenmiştir ve iki çocuk babasıdır.

Filmografi

2019 Uncorked
2018 Eve Dönüş
2018 Köpek Adası (Anlatıcı)
2017 Mumya
2016 Office Christmas Party
2015 Terminatör: Genisys
2012 Neşeli Gürültü
2011 Mahşer Günü
2011 Son Durak 5
2010 Sınırda Yaşayanlar
2009 Hurricane Season
2008 Nothing But the Truth
2002 D-Tox
2000 Uzay Kovboyları
1999 Cookie's Fortune
1999 Love and Action in Chicago
1998 Ambushed
1998 Blind Faith
1996 Aşk Meleği
1995 Sakıncalı Düşünceler
1995 Panther
1995 The Last Supper
1994 Holy Matrimony
1993 Gölge
1993 The Adventures of Huck Finn
1992 Nonesense and Lullabyes: Nursery Rhymes (Video)
1992 Nonesense and Lullabyes: Poems (Video)
1990 Kızıl Ekim
1987 Hamburger Tepesi

Televizyon

2019 Lovecraft Country
2019 American Crime Story
2017 Civil (TV Filmi)
2017 Libby and Malcolm (TV Filmi)
2017 The Immortal Life of Henrietta Lacks (TV Filmi)
2015 State of Affairs
2015 Skandal
2014 Masters of Sex
2013 Graceland
2012 Revenge
2012 Let It Shine (TV Filmi)
2011 The Closer
2010 Flashforward
2009 The Spectacular Spider-Man (Seslendirme)
2009 ER
2007 State of Mind
2007 Nova (Belgesel Dizi – Anlatıcı)
2006 Law & Order: Criminal Intent
2004 American Experience (Belgesel Dizi - Anlatıcı)
2002 Whitewash: The Clarence Brandley Story (TV Filmi)
2000 Boston Public
1998 The Wild Thornberrys (Seslendirme)
1998 Any Day Now
1998 Naked City: A Killer Christmas (TV Filmi)
1998 Naked City: Justice with a Bullet (TV Filmi)
1997 12 Angry Men (TV Filmi)
1996 The Boys Next Door (TV Filmi)
1995 Law & Order
1995 Picket Fences
1995 The Affair (TV Filmi)
1995 The Piano Lesson (TV Filmi)
1995 The Tuskegee Airmen (TV Filmi)
1994 Race to Freedom: The Underground Railroad (TV Filmi)
1993 Percy & Thunder (TV Filmi)
1992 In the Line of Duty: Street War (TV Filmi)
1991 The Emperor's New Clothes (Kısa Film – Seslendirme)
1989 Thirtysomething
1983 First Affair (TV Filmi)

Yapımcı

1999 Love and Action in Chicago

Görev Aldığı Yapımlar

Courtney B. Vance Fotoğrafları

Courtney B. Vance Fotoğrafları Courtney B. Vance Fotoğrafları Courtney B. Vance Fotoğrafları Courtney B. Vance Fotoğrafları Courtney B. Vance Fotoğrafları