Dakota Fanning

Dakota Fanning
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :23.2.1994
Doğum Yeri:Georgia

ABD'li model ve aktris.

Tam adı Hannah Dakota Fanning'dir. Başrolünü Sean Penn'in oynadığı Benim Adım Sam isimli film ile ilk çıkışını yapan Fanning, küçük yaşından itibaren Gazap Ateşi (2004), Dünyalar Savaşı (2005) ve Minik Örümcek Şarlot (2006) gibi filmlerin meşhur oyuncusu haline geldi. Kariyeri boyunca Robert De Niro, Denzel Washington, Kurt Russell, Mickey Rourke, Christopher Walken, Tom Cruise, Ellen DeGeneres, Holly Hunter, Sissy Spacek, Glenn Close, Alec Baldwin, Mike Myers, Kristen Stewart, Robert Pattinson, Charlie Sheen, Paris Hilton gibi yıldızlarla birlikte çalıştı. Ayrıca Hounddog (2007), Hayatın Getirdikleri (2008), Koralin ve Gizli Dünya (2009), Asi Kızlar (2010), Yaşamın Kıyısı (2013), Alacakaranlık Efsanesi (2009–12) gibi filmlerde ve dizilerde yer aldı. 

Filmografi

2019 Sweetness in the Belly
2019 Once Upon a Time in Hollywood
2018 Viena and the Fantomes
2018 Ocean's Eight
2017 Zygote (Kısa Film)
2017 Lütfen Beklemede Kal
2016 The Escape (Kısa Film)
2016 Pastoral Amerika
2016 Brimstone
2015 The Benefactor
2014 Minik Kuş (Seslendirme)
2014 Every Secret Thing
2014 Effie Gray
2013 Robin Hood'un Son Macerası
2013 İyi Kızlar
2013 Gece Planı
2012 Yaşamın Kıyısı
2012 Celia (Kısa Film)
2012 Aşk, Şimdi
2012 Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 2
2010 The Runaways
2010 Alacakaranlık Efsanesi - Tutulma
2009 Koralin ve Gizli Dünya (Seslendirme)
2009 Darbe
2009 Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay
2008 Winged Creatures
2008 The Secret Life of Bees
2007 Hounddog
2007 Cutlass (Kısa Film)
2006 Minik Örümcek Şarlot
2005 Saklambaç
2005 Nine Lives
2005 Lilo & Stitch 2: Stitch Has a Glitch (Video – Seslendirme)
2005 Hayalperest
2005 Dünyalar Savaşı
2004 Gazap Ateşi
2003 Uptown Girls
2003 Kedi
2002 Trapped
2002 Rufus Wainwright: Across the Universe (Kısa Video)
2002 Hansel & Gretel
2002 Beni Unutma
2001 Tomcats
2001 Father Xmas (Kısa Film)
2001 Benim Adım Sam
1988 Komşum Totoro (Seslendirme)

Televizyon

2019 Gen: Lock (Seslendirme)
2018 The Alienist
2004 Siki Dostlar
2004 Justice League Unlimited (Seslendirme)
2003 Kim Possible: A Sitch in Time (TV Filmi – Seslendirme)
2002 Taken (Mini Dizi – Seslendirme)
2001 The Fighting Fitzgeralds
2001 The Ellen Show
2001 Malcolm in the Middle
2001 Family Guy (Seslendirme)
2000 The Practice
2000 Strong Medicine
2000 Spin City
2000 Kanit Pesinde
2000 ER
2000 Ally McBeal

Video Oyunu

2009 Coraline (Seslendirme)

Görev Aldığı Yapımlar

Dakota Fanning Fotoğrafları

Dakota Fanning Fotoğrafları Dakota Fanning Fotoğrafları Dakota Fanning Fotoğrafları Dakota Fanning Fotoğrafları Dakota Fanning Fotoğrafları