Danny Glover

Danny Glover
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :22.7.1946
Doğum Yeri:San Francisco, Kaliforniya

ABD'li aktör, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Danny Lebern Glover'dır. Amerikan Konservatuar Tiyatrosu Siyah Aktörler Atölyesi'nde oyunculuk eğitimi aldı. 2010 yılında Utah Eyalet Üniversitesi'nce fahri doktor unvanı verilmiştir. 

Mel Gibson'la birlikte rol aldığı Cehennem Silahı film serisi ile tanınmıştır. Bu filmdeki rolüyle bir kez MTV Ödülü kazanmıştır. 1979 yılında B.J. and the Bear TV dizisiyle başlayan oyunculuk hayatında günümüze kadar 198 yapımda rol almıştır.

Bugüne kadar iki kez evlenmiştir. 1975 yılında evlendiği Asake Bomani ile 1999 yılında boşanmışlardır. Bu evlilikten Mandisa isimli 1976 doğumlu bir kızları vardır. İkinci evliliğini ise 2009 yılında Eliane Cavalleiro ile yapmıştır ve bu evlilik halen devam etmektedir.

Filmografi

2020 The Ninja He Will Rise
2020 The Lighthouse
2020 Saint Paul
2020 Prairie Bones
2020 Long Day Journey
2020 Jumanji: Welcome to the Jungle Sequel
2020 Dionne
2019 The Dead Don't Die
2019 Strive
2019 The Last Black Man in San Francisco
2019 The Drummer
2018 Ölüm Yarışı 4: Anarşinin Ötesinde (Video)
2018 Ulysses: A Dark Odyssey
2018 The Old Man & the Gun
2018 Sorry to Bother You
2018 Killing Winston Jones
2018 Gururlu Mary
2018 Come Sunday
2017 Vagabonds (Kısa Film)
2017 The Good Catholic
2017 Santaj
2017 Buckout Road
2016 Against the Wall (Kısa Film)
2016 Yeniden Ben
2016 Sr. Pig
2016 Pushing Dead
2016 Noel Buluşması
2016 Darkweb
2016 Çılgın İhtiyar
2016 Canavar Kamyonlar
2016 Back in the Day
2016 93 Days
2015 Ninja Interlude (Kısa Film)
2015 Consumed
2015 Checkmate
2015 Waffle Street
2015 Toxin
2015 Gridlocked
2015 Diablo
2015 Bad Asses on the Bayou
2015 Andron: Siyah Labirent
2015 About Scout
2014 Ağır Abiler (Video)
2014 Büyük Lider
2014 Öfke
2014 Ninja Immovable Heart
2014 Minik Kuş (Seslendirme)
2014 Işıkların Ardında
2014 Day of the Mummy
2014 2047: Sights of Death
2013 Extraction
2013 Tula: The Revolt
2013 The Shift
2013 The Bouquet
2013 Space Warriors
2013 Muhammed Ali: Büyük Kavga
2013 Highland Park
2013 Chasing Shakespeare
2012 The Children's Republic
2012 Sins Expiation
2012 LUV
2011 Playing Doctor (Kısa Film)
2011 Son of Morning
2011 Mysteria
2011 Heart of Blackness
2011 Ejderhalar Çağı
2011 Donovan's Echo
2010 Second Line (Kısa Film)
2010 I'm Still Here
2010 Mooz-Lum
2010 För kärleken
2010 Five Minarets in New York
2010 Efsanevi
2010 Down for Life
2010 De mayor quiero ser soldado
2010 Çılgın Cenaze
2010 Alfa ve Omega: Eve Dönüş Macerası (Seslendirme)
2009 Gece Treni
2009 2012
2009 The Harimaya Bridge
2008 Kaplumbağa ile Tavşan (Video - Seslendirme)
2008 Prana (Kısa Film)
2008 This Life
2008 Lütfen Basa Sarın
2008 Körlük
2008 Gospel Hill
2007 Tetikçi
2007 Terra'yı Kurtarmak (Seslendirme)
2007 Poor Boy's Game
2007 Namibia: The Struggle for Liberation
2007 Honeydripper
2006 The Adventures of Brer Rabbit (Video – Seslendirme)
2006 Rüya Kızlar
2006 Parti Hayvanları (Seslendirme)
2006 Bamako
2006 Bak Şu Köpeğe
2005 P.N.O.K. (Kısa Film)
2005 Missing in America
2005 Manderlay
2004 The Cookout
2004 Testere
2001 Tenenbaum Ailesi
2001 3 A.M.
2000 Boesman and Lena
2000 Bàttu
1999 Our Friend, Martin (Video – Seslendirme)
1999 The Monster
1998 Mısır Prensi (Seslendirme)
1998 Karınca Z (Seslendirme)
1998 Cehennem Silahı 4
1998 Beloved
1997 Yağmurcu
1997 Wild America
1997 Gone Fishin'
1997 Dönüşüm
1996 Harriet the Spy
1995 Uçan Fil
1994 Maverick
1994 Angels in the Outfield
1993 The Saint of Fort Washington
1993 Bopha!
1992 Cehennem Silahı 3
1991 MC Hammer: 2 Legit 2 Quit (Kısa Video)
1991 Şehrin Kalbi
1991 Kör Talih
1991 Harlem Fedaileri
1991 Flight of the Intruder
1990 To Sleep with Anger
1990 Av 2
1989 Rabbit Ears: How the Leopard Got His Spots (Kısa Video – Anlatıcı)
1989 Michael Jackson: Liberian Girl (Kısa Video)
1989 Cehennem Silahı 2
1988 Bat*21
1987 Cehennem Silahı
1985 The Stand-In
1985 Tanık
1985 Silverado
1985 Mor Yıllar
1984 Places in the Heart
1984 Iceman
1982 Out
1981 Chu Chu and the Philly Flash
1979 Alcatraz'dan Kaçış

Televizyon

2018 Christmas Break-In (TV Filmi)
2017 Cold Case Files (Anlatıcı)
2017 Cold Case Files (Belgesel Dizi - Anlatıcı)
2017 The Christmas Train (TV Filmi)
2017 Eczacılar Pisti (TV Filmi)
2016 Mozart in the Jungle (Seslendirme)
2016 Criminal Minds
2013 American Dad! (Seslendirme)
2013 Ironside
2013 Shuffleton's Barbershop (TV Filmi)
2012 Touch (Seslendirme)
2012 Hannah's Law (TV Filmi)
2011 Psych
2011 Leverage
2010 Canlı Hedef
2010 American Masters (Belgesel Dizi – Anlatıcı)
2009 Nite Tales: The Series
2009 My Name Is Earl
2008 Back at the Barnyard (Seslendirme)
2008 Brothers & Sisters
2006 Take 3
2005 ER
2005 The Exonerated (TV Filmi)
2005 Earthsea (Mini Dizi)
2003 Biography (Belgesel Dizi – Anlatıcı)
2003 The Law and Mr. Lee (TV Filmi)
2003 Good Fences (TV Filmi)
2000 Freedom Song (TV Filmi)
1997 Buffalo Soldiers (TV Filmi)
1996 America's Dream (TV Filmi)
1995 Happily Ever After: Fairy Tales for Every Child (Seslendirme)
1995 Fallen Angels
1993 The Untold West (Anlatıcı)
1993 The Talking Eggs (TV Filmi - Anlatıcı)
1993 Queen (Mini Dizi)
1991 Captain Planet and the Planeteers (Seslendirme)
1989 Saturday Night Live
1989 American Playhouse
1989 Dead Man Out (TV Filmi)
1989 Lonesome Dove (Mini Dizi)
1988 A Place at the Table (TV Filmi)
1987 Mandela (TV Filmi)
1986 Tall Tales & Legends
1985 And the Children Shall Lead (TV Filmi)
1983 Sefler
1983 The Face of Rage (TV Filmi)
1983 Memorial Day (TV Filmi)
1981 The Greatest American Hero
1981 Palmerstown, U.S.A.
1981 Hill Street Blues
1981 Gimme a Break!
1979 Paris
1979 Gazeteciler
1979 B.J. and the Bear

Video Oyunu

1991 Brer Rabbit and the Wonderful Tar Baby (Seslendirme)

Görev Aldığı Yapımlar

Danny Glover Fotoğrafları

Danny Glover Fotoğrafları Danny Glover Fotoğrafları Danny Glover Fotoğrafları Danny Glover Fotoğrafları Danny Glover Fotoğrafları