David Bowie

David Bowie
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :8.1.1947
Doğum Yeri:Brixton

İngiliz sanatçı, aktör, dansçı ve prodüktör.

'Glam Rock'ın kralı' olarak tanınmıştır. 1969 yılında Space Oddity albümü ile İngiltere listelerine 5 numaradan sürpriz bir giriş yapmıştır. 1970'li yılların başında 'The Man Who Sold the World', 'The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars' gibi efsane albümler yapmıştır.

'The Hunger', 'The Man Who Fell to the World' ve 'Merry Christmas, 'Mr. Lawrence', 'The Prestige', 'Twin Peaks: Fire Walk with me' gibi filmlerde rol almıştır.

Model Iman ile evli olan David Bowie sayısız albüm yapmış ve birçok sanatçıya ilham kaynağı olmuştur. Gözlerinin birbirinden farklı iki renkte olması bazı kitleler tarafından hayranlık kazanmıştır. 1962 yılında bir arkadaşı ile girdiği kavgada gözünden yaralanmış, geçirdiği bir dizi operasyon sonucu üst göz kapağı ve irisi diğerinden farklı bir görünüme sahip olmuştur.

Tarihte en önemli sanatçılardan biri olarak gösterilir ve bu güne kadar Lady Gaga, George Michael, Madonna gibi sayısız yıldıza örnek olmuştur. Birçok önemli albüm ve şarkıya imza atmıştır.

Bowie, Rolling Stones'un 'Tarihdeki En İyi 500 Albüm' listesinde 6. sıradadır ve 'Tarihdeki En İyi 500 Şarkı' listesinde de 5 şarkısı bulunmaktadır. Bowie, aynı derginin 'Tarihteki En İyi Şarkıcılar' listesinde 23.cü sırada yer alırken, BBC'nin yaptığı 'En Büyük 100 İngiliz' listesinde de 21.ci sırada yer almıştır. Bowie, kariyeri boyunca 140 milyon civarı albüm satışı elde etmiştir. MTV ve Blender'in geçirdiği ankette tarihteki en iyi ses sanatçıları arasında yer alan sanatçı, OnePoll anketinde Rock Tanrılarından biri olarak gösterilmiştir. 2008 senesinde Yaşamboyu Başarı Grammy Ödülü almıştır. Blender dergisi Bowie'yi tüm zamanların en önemli rock dehaları arasında göstermiştir. GQ dergisi kendisini en iyi giyinen erkeklerden biri olarak lanse etmiştir. Q Dergisi Bowie'yi 20.ci yüzyılın en önemli ve en ünlü 6.cı sanatçısı seçmiştir. Bowie, 1997 senesinde İngiltere'nin en zengin şarkıcısı olmuştur. VH1, Playgirl ve Blender'in tarihteki en seksi erkekler listesinde de yer almıştır. Ayrıca David Bowie, 1981 yılında Queen'in hiti olan Under Pressure adlı şarkıda Annie Lennox ile beraber düet yapmıştır. Şarkı İngiltere 'de ve Arjantin 'de 1 numaraya yükselmiştir.

Bowie, bir oyuncu olarak da eleştirmenlerden yüksek puanlar toplamayı başarmıştır. The Man Who Fell to Earth filmindeki performansı ona Saturn Ödülü kazandırmıştır. Zoolander (2001) filmi ile MTV Film Ödülüne aday gösterilmiştir. MTV, aynı şekilde kendisini video kliplerdeki başarısından dolayı Video Vanguard ödülü ile onurlandırmıştır.

Bowie'yi onurlandırmak adına türüne yeni rastlanan bir örümceğe David Bowie'den esinlenerek Heteropoda davidbowie ismi konulmuştur. Bowie'ye Hollywood bulvarında 1997 yılında bir yıldız verilmiştir. Bowie, 2003 senesinde kendisine teklif olunan şövalyelik ünvanını geri çevirmiştir.

10 Ocak 2016 tarihinde New York'ta vefat etmiştir.

Filmografi

2019 Neden Yaratıcıyız? (Belgesel)
2016 David Bowie: I Can't Give Everything Away (Kısa Video)
2016 David Bowie: Lazarus (Kısa Video)
2015 David Bowie: Blackstar (Kısa Video)
2014 Twin Peaks: The Missing Pieces
2014 David Bowie: Sue (Or in a Season of Crime) (Kısa Video)
2013 David Bowie: Where Are We Now (Kısa Video)
2013 David Bowie: Valentine's Day (Kısa Video)
2013 David Bowie: The Stars (Are Out Tonight) (Kısa Video)
2013 David Bowie: The Next Day (Kısa Video)
2013 David Bowie: Love Is Lost (Hello Steve Reich Mix) - Version 2 (Kısa Video)
2013 David Bowie: Love Is Lost (Hello Steve Reich Mix) - Version 1 (Kısa Video)
2013 David Bowie: I'd Rather Be High (Venetian Mix) (Kısa Video)
2009 Sallan Yuvarlan
2008 Agustos
2006 Prestij
2006 Arthur ile Minimoylar
2003 David Bowie: The Loneliest Guy (Kısa Video)
2003 David Bowie: New Killer Star (Reality Version) (Kısa Video)
2003 David Bowie: Never Get Old (Kısa Video)
2003 David Bowie: Bring Me the Disco King (Kısa Video)
2002 David Bowie: Slow Burn (Kısa Video)
2001 Zirtapoz
2000 Empty (Kısa Film)
2000 David Bowie: Survive (Kısa Video)
1999 Omikron: The Nomad Soul (Video Game)
1999 Mr. Rice's Secret
1999 Everybody Loves Sunshine
1999 David Bowie: The Pretty Things Are Going to Hell (Kısa Video)
1998 Il mio West
1997 David Bowie: Seven Years in Tibet (Kısa Video)
1997 David Bowie: Little Wonder (Kısa Video)
1997 David Bowie: I'm Afraid of Americans (Kısa Video)
1997 David Bowie: Dead Man Walking (Kısa Video)
1996 David Bowie feat. Pet Shop Boys: Hallo Spaceboy (Kısa Video)
1996 Basquiat
1995 Nine Inch Nails feat David Bowie: Hurt (Kısa Video)
1995 David Bowie: The Hearts Filthy Lesson (Kısa Video)
1995 David Bowie: Strangers When We Meet (Kısa Video)
1994 David Bowie: The Buddha of Suburbia (Kısa Video)
1993 David Bowie: You've Been Around (Kısa Video)
1993 David Bowie: Nite Flights (Kısa Video)
1993 David Bowie: Miracle Goodnight (Kısa Video)
1993 David Bowie: Jump They Say (Kısa Video)
1992 Ikiz Tepeler: Ateste Benimle Yürü
1992 David Bowie: Real Cool World (Kısa Video)
1991 Tin Machine: You Belong in Rock n' Roll (Kısa Video)
1991 Tin Machine: One Shot (Kısa Video)
1991 Tin Machine: Baby Universal (Kısa Video)
1991 The Linguini Incident
1990 David Bowie: Fame '90 (Kısa Video)
1990 Adrian Belew & David Bowie: Pretty Pink Rose (Kısa Video)
1989 Tin Machine: Under the God (Kısa Video)
1989 Tin Machine: Tin Machine (Kısa Video)
1989 Tin Machine: Prisoner of Love (Kısa Video)
1989 Tin Machine: Maggie's Farm (Live) (Kısa Video)
1989 Tin Machine: Heaven's in Here (Kısa Video)
1988 Tina Turner & David Bowie: Tonight (Kısa Video)
1988 The Last Temptation of Christ
1987 David Bowie: Time Will Crawl (Kısa Video)
1987 David Bowie: Never Let Me Down (Kısa Video)
1987 David Bowie: Day in Day Out (Kısa Video)
1986 Labyrinth
1986 David Bowie: When the Wind Blows (Kısa Video)
1986 David Bowie: Underground (Kısa Video)
1986 David Bowie: As the World Falls Down (Kısa Video)
1986 David Bowie: Absolute Beginners (Kısa Video)
1986 Absolute Beginners
1985 Pat Metheny Group & David Bowie: This Is Not America (Kısa Video)
1985 Gece yarisi
1985 David Bowie: Loving the Alien (Kısa Video)
1984 Jazzin' for Blue Jean (Kısa Video)
1984 David Bowie: Blue Jean (Kısa Video)
1984 David Bowie: Blue Jean (Live) (Kısa Video)
1983 Yellowbeard
1983 Furyo
1983 David Bowie: Modern Love (Kısa Video)
1983 David Bowie: Let's Dance (Kısa Video)
1983 David Bowie: China Girl (Kısa Video)
1983 David Bowie: Cat People (Putting Out Fire) - Live (Kısa Video)
1983 Açlik
1982 David Bowie: The Drowned Girl (Kısa Video)
1982 David Bowie & Bing Crosby: Peace on Earth/Little Drummer Boy (Kısa Video)
1981 David Bowie: Wild Is the Wind (Kısa Video)
1981 Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo
1980 David Bowie: Fashion (Kısa Video)
1980 David Bowie: Ashes to Ashes (Kısa Video)
1979 David Bowie: Space Oddity (1979 Version) (Kısa Video)
1979 David Bowie: Look Back in Anger (Kısa Video)
1979 David Bowie: DJ (Kısa Video)
1979 David Bowie: Boys Keep Swinging (Kısa Video)
1978 Schöner Gigolo, armer Gigolo
1977 David Bowie: Heroes (Kısa Video)
1977 David Bowie: Be My Wife (Kısa Video)
1976 Dünyaya düsen adam
1973 David Bowie: Ziggy Stardust (Kısa Video)
1973 David Bowie: White Light, White Heat (Live) (Kısa Video)
1973 David Bowie: Life on Mars? (Kısa Video)
1973 David Bowie: Changes (Live) (Kısa Video)
1972 David Bowie: The Jean Genie (Kısa Video)
1972 David Bowie: Space Oddity (Kısa Video)
1972 David Bowie: John, I'm Only Dancing (Kısa Video)
1969 The Image (Kısa Film)
1969 David Bowie: When I'm Five (Kısa Video)
1969 David Bowie: The Mask (A Mime) (Kısa Video)
1969 David Bowie: Space Oddity (First Version) (Kısa Video)
1969 David Bowie: Sell Me a Coat (Kısa Video)
1969 David Bowie: Rubber Band (Kısa Video)
1969 David Bowie: Let Me Sleep Beside You (Kısa Video)
1969 David Bowie: Ching-a-Ling (Kısa Video)
1969 Bakir Askerler

Televizyon

2007 Sünger Bob Kare Sort
2006 Extras
2005 Nathan Barley (Mini Dizi)
2004 The Rutles 2: Can't Buy Me Lunch (TV Filmi)
1999 -2000 The Hunger
1993 Full Stretch
1991 Dream On
1982 The Snowman (Kısa Film)
1982 Baal (TV Filmi)
1970 Pierrot in Turquoise or The Looking Glass Murders (Kısa Film)
1968 Theatre 625

Görev Aldığı Yapımlar

David Bowie Fotoğrafları

David Bowie Fotoğrafları David Bowie Fotoğrafları David Bowie Fotoğrafları David Bowie Fotoğrafları David Bowie Fotoğrafları