David Morse

David Morse
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :11.10.1953
Doğum Yeri:Hamilton, Massachusetts

David Morse (d. 11 Ekim 1953) ABD'li Emmy Ödülü adaylığı bulunan sahne, tiyatro ve sinema sanatçısı.

Hamilton, Massachusetts doğumludur. 1970'li yıllarda Boston'da tiyatro çalışmalarına başlamıştır. 1980'li yıllarda New York'ta zaman zaman katıldığı tiyatro çalışmaları sırasında bazı televizyon yapımlarında da görev almıştır. Bu yılların sonlarında, aralarında The Good Son, The Rock, Twelve Monkeys, The Long Kiss Goodnight, Contact, ve The Negotiator'un olduğu bazı film çalışmalarında rol almıştır. Stephen King hikâyelerine dayanan The Langoliers, Hearts in Atlantis, ve The Green Mile filmlerinde ününü artırmıştır. 2007 yılında House dizisinde canlandırdığı Michael Tritter rolü ile Emmy Ödülü'ne aday gösterilmiştir.

Filmografi

• Inside Moves (1980) – Jerry Maxwell
• St. Elsewhere (1982) (TV dizisi) – Dr. Jack Morrison
• Cry in the Wild: The Taking of Peggy Ann (1991) (TV filmi) – Bicycle Pete
• Desperate Hours (1990)
• The Indian Runner (1991) – Joe
• Reasonable Doubts bölüm Moment of Doubt (1992) - Edward Durrell[1]
• Dead Ahead: The Exxon Valdez Disaster (1992) (TV filmi) – Rick Steiner
• The Good Son (1993) – Jack
• The Getaway (1994) – Jim Deer Jackson
• The Langoliers (1995) (TV movie) – Yüzbaşı Brian Engle
• Twelve Monkeys (1995) – Dr. Peters
• The Crossing Guard (1995)
• Madeline (1995) (TV dizisi) – Pepito
• The Rock (1996) – Albay Tom Baxter
• Extreme Measures (1996) – Ajan Frank Hare
• The Long Kiss Goodnight (1996) – Luke/Daedalus
• Contact (1997) – Ted Arroway
• The Negotiator (1998) – Adam Beck
• Crazy in Alabama (1999) – Dove Bullis
• The Green Mile (1999) – Brutus 'Brutal' Howell
• Proof of Life (1999) – Peter
• Dancer in the Dark (2000) – Bill Houston
• Bait ((2000) – Edgar Clenteen
• Hearts in Atlantis (2001) – Yetişkin Bobby Garfield
• Double Vision (2002) – Kevin Richter
• Hack (2002) (TV dizisi) – Mike Olshansky
• The Slaughter Rule (2002) – Gideon 'Gid' Ferguson
• Down in the Valley (2005) – Wade
• Nearing Grace (2005) – Shep Nearing
• Dreamer: Inspired by a True Story (2005) – Everett Palmer
• 16 Blocks (2006) – Frank Nugent
• House ((2006) (TV dizisi) – Michael Tritter
• A.W.O.L. (2007) – Albay Cliff Marquette
• Hounddog (2007) – Daddy
• Disturbia (2007) – Turner
• Passengers (2008)
• The Hurt Locker (2008) – Col. Reed

Görev Aldığı Yapımlar

David Morse Fotoğrafları

David Morse Fotoğrafları David Morse Fotoğrafları David Morse Fotoğrafları David Morse Fotoğrafları David Morse Fotoğrafları