David Wenham

David Wenham
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :21.9.1965
Doğum Yeri:Marrickville

Avustralyalı aktör.

Erotik filmler çevirerek sinema dünyasına giren David Wenham, Van Helsing, Yüzüklerin Efendisi ve 300 Spartalı gibi filmlerde sergilediği perforsmansla eleştirmenler tarafından beğenilmiştir.

Yüzüklerin Efendisi'ndeki Faramir filmi üçlemesi rolünde Hollywood'da, Van Helsing'de Carl, 300'de Dilios ve devam filmi 300: Avustralya'da İmparatorluğun Yükselişi ve Neil Fletcher rolüyle tanınır. Ayrıca SeaChange'deki Diver Dan rolünden dolayı Avustralya genelinde tanınmıştır.

Erken dönem

Wenham, Kath ve Bill Wenham'ın oğlu olarak Marrickville, Sidney'de dünyaya geldi. Kendisinden büyük 5 kızkardeşi ve bir ağabeyi var. Roma Katolik inancında büyümüş ve Christian Brothers Lisesi'nden mezun olmuştur.

Kariyer

Wenham, 1987'de Western Sydney Üniversitesi'nde Tiyatro Nepean'ından mezun olduktan sonra aktör olarak kariyerine başladı.

Griffin Theatre Company'de gösterilen ve aynı zamanda Anita Cobby'nin öldürülmesine dayanan aynı adı taşıyan The Boys (1998) adlı eleştirmenlerin beğenisini kazanan Avustralya filmlerinde yer aldı. Bunlardan bazıları; Molokai (1999), The Bank (2001), Gettin' Square (2003), Stiff (2004).

Filmografi

2017 Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
2016 Goldstone
2016 Lion
2015 Paper Planes
2015 Blinky Bill the Movie (Seslendirme)
2015 Force of Destiny
2014 300: Rise of an Empire
2010 Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole (Seslendirme)
2010 Oranges and Sunshine
2009 Public Enemies
2009 Pope Joan
2008 Married Life
2008 The Children of Huang Shi
2008 Australia
2007 300
2005 Three Dollars
2005 The Proposition
2004 Van Helsing
2003 Gettin' Square
2003 Basilisk Stare
2003 The Lord of the Rings: The Return of the King
2002 The Crocodile Hunter: Collision Course
2002 Pure
2002 The Lord of the Rings: The Two Towers
2001 Russian Doll
2001 Moulin Rouge!
2001 The Bank
2001 Dust
2000 Better Than Sex
1999 Molokai: The Story of Father Damien
1998 The Boys
1998 Dark City
1998 A Little Bit of Soul
1996 Cosi
1996 Idiot Box
1995 Roses Are Red
1994 Gino
1994 Tran the Man (Kısa Film)
1994 No Escape
1992 Greenkeeping
1992 Seeing Red

Televizyon

2017 Iron Fist
2015 Banished
2015 Who Do You Think You Are?
2014 The Code
2013 Top of the Lake
2013 Better Man
2012 Dripping in Chocolate
2011 Killing Time
2009 Deadliest Warrior
2006 Answered by Fire
2004 The Brush-Off (TV Filmi)
1998 SeaChange
1997 Return to Jupiter
1996 Blue Heelers
1994 Blue Heelers
1994 Escape from Jupiter
1992 A Country Practice
1991 Police Rescue
1990 Come In Spinner
1988 A Country Practice
1987 A Country Practice
1987 Sons and Daughters

Ödülleri

2006 Avustralya Film Enstitüsü Ödülü - Bir Drama Dizisinde En İyi Aktör, Answered by Fire
1997 Avustralya Film Enstitüsü Ödülü - Bir Drama Dizisinde En İyi Aktör, Simone de Beauvoir's Babies

Görev Aldığı Yapımlar

David Wenham Fotoğrafları

David Wenham Fotoğrafları David Wenham Fotoğrafları David Wenham Fotoğrafları David Wenham Fotoğrafları David Wenham Fotoğrafları