Dean Devlin

Dean Devlin
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :27.8.1962
Doğum Yeri:New York

ABD'li senaryo yazarı, yapımcı, televizyon yönetmeni ve eski sinema oyuncusu. 

New York doğumludur. Babası bir Yahudi olan Don Devlin ve annesi Filipinli sinema oyuncusu Pilar Seurat'tır. Sinema oyuncusu Lisa Brenner ile evlidir. Yapım şirketi Electric Entertainment'in kurucusudur.

Kariyeri

Oyunculuk hayatına 1980'lerde televizyon programlarına katılarak başladı. The Wild Life, Real Genius ve Martians Go Home gibi bilinen filmlerde rol aldı. Genç bir görünümü olmasından dolayı sıklıkla, 20'li yaşlardaki karakterleri canlandırdı.

Devlin, daha sonra yavaş yavaş alanını senaristliğe kaydırdı. İlk olarak Universal Soldier'ın senaryosunu yazdı ve tanınmaya başladı. Moon 44 filminden sonra Roland Emmerich ile senaryo, yönetmenlik ve yapımcılık konusunda ortak oldukları birçok çalışmada bulundu. Yapımcılığını ile senaristliğini üstlendiği Stargate filmi ilk birlikteki çalışmaları oldu ve kendisi tarafından yönetilen bir web sitesi açtı. Diğerleri ise yapımcılığını yaptığı Independence Day ve Godzilla filmleridir. Devlin ayrıca Cellular, Who Killed the Electric Car?, ve Flyboys filmlerinin de yapımcılığı yaptı.

Devlin, televizyon sektöründe ise The Triangle adlı yapımcılığını yaptığı mini dizi ve The Librarian franchise ile ilk beş bölümünün yönetmenliğini yaptığı Leverage ile bilinmektedir.

Filmografi

Oyuncu Olarak

1991 Total Exposure
1990 Moon 44
1989 Martians Go Home
1985 City Limits
1985 Real Genius
1984 The Wild Life

Yönetmen Olarak

2017 Geostorm

Senarist Olarak

2017 Geostorm
2016 Independence Day: Resurgence
1998 Godzilla
1996 Independence Day
1994 Stargate
1992 Universal Soldier

Yapımcı Olarak

2017 Geostorm
2016 Independence Day: Resurgence
2006 Flyboys
2004 Cellular
2002 Eight Legged Freaks
2000 The Patriot
1998 Godzilla
1996 Independence Day
1994 Stargate

Görev Aldığı Yapımlar

Dean Devlin Fotoğrafları

Dean Devlin Fotoğrafları Dean Devlin Fotoğrafları Dean Devlin Fotoğrafları Dean Devlin Fotoğrafları Dean Devlin Fotoğrafları