Deniz Çakır

Deniz Çakır
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :31.12.1981
Doğum Yeri:Ankara

Türk oyuncu.

İlk televizyon deneyimi olan Kadın İsterse'deki Alev rolüyle tanındı. Ama asıl çıkışını Yaprak Dökümü adlı dizideki Ferhunde karakteriyle yapmıştır.

Liseyi Ayrancı Süper Lisesi'nde okumuştur. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur. Bu dönemde sık-sık tiyatro oyunlarına giden Çakır, bir gün yine bir oyunda Zeynep Eronat'ın performansından çok etkilenmiş ve böylece oyuncu olmaya karar vermiştir. Kendisine bu dönemde hocalık etmiş isimlerden biri de Cihan Ünal'dır. Küçükken taklit yapmayı sevdiği ve en çok Emel Sayın'ı taklit eden, Ankara'da yaşayan Deniz mezun olduktan sonra İstanbul'a yerleşme kararı almıştır. Konservatuvardan mezun olmadan önce Ankara Radyosu'nda, radyo tiyatrosu yaptı ve radyo reklamı seslendirdi.

Kariyer

Birol Güven yeni dizisi Kadın İsterse için en sonunda Deniz Çakır'da karar kılmış ve oyuncu, yardımcı fakat önemli bir rol olan Alev rolüyle ilk televizyon deneyimini yapmıştır. Dizide başta Hülya Avşar ve hocası Cihan Ünal olmakla önemli bir kadro ile çalışan Çakır için bu iyi bir başlangıç oldu. Dizinin ratinglerinin iyi olması sayesinde önce Star TV'de daha sonra Show Tv'deki yayınıyla dikkat topladı. Dizinin sona ermesinin ardından Birol Güven'in başka yazdığı bir dizi olan sitcom İki Arada Aşk adlı dizide başrolde yer aldı. Birol Güven kendisinin gelecekte büyük bir yıldız olacağından hiçbir şüphesi olmadığını belirtti. Bu sefer, önceki dizideki kötü kadın imajını yıkmayı başarsa da, dizi başka bir kanala transfer olunca düşük ratingler yüzünden yayından kaldırıldı. Bu dizinin ardından yine iyi bir karakteri oynadığı İşte Benim (veya diğer adıyla Evet Benim) dizisinde yer aldı. Bir yaz dizisi olan bu dizi rol aldığı önceki iki dizinin aksine birçok karakteri ve onların hayatlarını ele alıyordu. Daha önce yer aldığı dizilerden en az bölüm yayınlanan bu yaz dizisi, çok geçmeden yayından kaldırıldı.

Deniz Çakır en büyük çıkışını Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı romanından günümüze uyarlanan Yaprak Dökümü dizisiyle yaptı. Dizi sayesinde tecrübesi ve popülaritesi artan Deniz Çakır dizide en önemli karakterlerden biri olan Ferhunde rolüyle dikkat toplamayı başardı. Dizideki oyunculuğu kendisine 2010 senesinde ilk kez takdim edilen İsmail Cem Televizyon Ödülleri'nde drama dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazandırdı. Çakır, hatta bu sayede diğer bazı ülkelerde de başta Bulgaristan ve Azerbaycan olmakla hayranlar kazandı. Bu sıralarda İstanbul Devlet Tiyatrosunda 'Uyarca' isimli oyunda yer almıştır. Deniz Çakır dizideki oyuncular arasında özellikle Halil Ergün ile yakın bir arkadaşlık kurmuştur. Kendisi TV8'de katıldığı bir programda Ergün'ün kendisinin oyunculuğunun gelişmesinde çok büyük katkısı olduğunu dile getirmiştir. Deniz Çakır 2008 senesinde Özlem Akova'nın yönetmenliğini yaptığı Kako Si? filminde başrolü üstlendi. Filmin 2010 senesinin sonlarına doğru vizyona girmesi bekleniyor. Berlin Film Festivali için yapılmış filmin fragmanı uzun süre yayınlanmış olsa da Türkiye'de vizyonlara girmemiştir. Çakır, bu dönemde filmin festival filmi olduğunu ve vizyona gireceğini zannetmediğini söylemiştir.

Çakır, 2009 senesinde Aşk Sözleri isimli bazı William Shakespeare oyunlarının karışımı olan bir tiyatro oyununda yer aldı. Oyundaki performansıyla Afife Jale Ödülleri'nde bir adaylıkla onurlandırıldı. Oyuncu bunun dışında seslendirmeler 'de yapmaktadır. Reklamlar dışında Iron Man ve Kung Fu Panda gibi bazı filmlerde seslendirme yapmıştır.

Filmografi

2011 Ya Sonra
2010 Iron Man 2 (Seslendirme)
2009 Kako Si?
2009 40
2008 Kung Fu Panda (Seslendirme)
2008 Donkey Xote (Seslendirme)
2008 The Simpsons: Movie (Seslendirme)
2008 Iron Man (Seslendirme)

Televizyon

2021 Masumiyet
2019 Vurgun
2018 Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
2016 Altınsoylar
2014 Yasak
2013 Muhteşem Yüzyıl
2011 İffet
2010 Yaprak Dökümü
2006 Evet Benim / İşte Benim
2006 Avrupa Yakası
2006 Kadın İsterse
2005 İki Arada Aşk

Görev Aldığı Yapımlar

Deniz Çakır Fotoğrafları

Deniz Çakır Fotoğrafları Deniz Çakır Fotoğrafları Deniz Çakır Fotoğrafları Deniz Çakır Fotoğrafları Deniz Çakır Fotoğrafları