Deniz Tortum

Deniz Tortum
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :12.9.1989
Doğum Yeri:İstanbul

Türk senarist ve yönetmen.

Lise öğrenimini Robert Kolej’de tamamladıktan sonra Bard College’da sinema eğitimini tamamladı. Sanal gerçeklik üzerine yoğunlaştığı Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Açık Belgesel Laboratuvarı'nda araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2017-2018'de Harvard Film Eğitim Merkezi'nde, şu anda post prodüksiyon aşamasında olan 'İki çıkışlı Hastane' filminde çalıştı. En yeni filmi 'Sadece Barış Varsa' (eş Carmine Grimaldi) Dokufest'teki en iyi kısa belgesel ödülünü ve Venedik Film Festivali'nde yayınlanan en son VR filmi 'Floodplain'ı kazandı. Halen SF Filmhouse'da ikamet etmektedir.

Filmografi

Yönetmen

2019 Anadolu Turnesi (Belgesel)
2017 If Only There Were Peace (Kısa Belgesel)
2016 September 1955 (Kısa Belgesel)
2018 Sel Yatağı
2012 Zayiat (Kısa Film)
2011 Tebbed (Kısa Film)
2010 Ahlaksızlık ya da Nazlı Selim (Kısa Film)
2010 İnfitar (Kısa Film)
2010 Dünya (Kısa Film)
2008 Ahlaksızlık (Kısa Film)
2008 Did I Die (Kısa Film)
2006 Otosos (Kısa Film)

Senaryo

2019 Anadolu Turnesi (Belgesel)

Görev Aldığı Yapımlar

Deniz Tortum Fotoğrafları

Deniz Tortum Fotoğrafları