Devrim Özder Akın

Devrim Özder Akın
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :10.9.1975
Doğum Yeri:Eskişehir

Türk oyuncu.

1994 yılında Eskişehir Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü’nden mezun oldu. Bu okulda viyolonsel, piyano ve şan dersleri aldı. 1999 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda oyunculuk yapmaya başladı. 2001 yılında Eskişehir Şehir Tiyatroları’nın kurucu ekibinde yer aldı. Bugüne kadar 30’un üzerinde oyunda oyuncu, yönetmen ya da müzisyen olarak yer aldı. 2013-2014 sezonunda Eskişehir Şehir Tiyatroları’nda oynadığı “Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü” adlı oyunda Emniyet Müdürü rolüyle, yine 2016-2017 sezonunda Oyun Atölyesin’nin “Kundakçı” adlı oyununda Kleon rolüyle Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri Yardımcı Rolde En iyi Erkek Oyuncu ödüllerini aldı. Halen Eskişehir Şehir Tiyatroları’nda ve Oyun Atölyesi’nde oyunları devam etmektedir.

Filmografi

2018 İki İyi Çocuk
2015 Ayna (Kısa Film)
2013 Bu İşte Bir Yalnızlık Var
2013 Yaşam Merkezi (Kısa Film)
2012 Birlikte (Kısa Film)
2008 Altıkırkbeş (Kısa Film)
2008 Devrim Arabaları

Televizyon

2017 Kadın
2016 Arkadaşlar İyidir
2011 Umutsuz Ev Kadınları
2010 Öyle Bir Geçer Zaman ki

Tiyatro

Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz
Birimiz Hep İçin
Zengin Mutfağı
Kadıncıklar
Bir Şehnaz Oyun
Misafir
Resimli Osmanlı Tarihi
Nerede Kalmıştık
Dünkü Çocuk
Gözü Kara Alaturka
Kuvvayı Milliye
Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım
Karmakarışık
Bahar Noktası
Vişne Bahçesi
Emrem Yunus
Kantocu
Bay Kolpert
Kamyon
Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü
Lüküs Hayat
Tom
Dick ve Harry
Kundakçı
Maskeliler

Görev Aldığı Yapımlar

Devrim Özder Akın Fotoğrafları

Devrim Özder Akın Fotoğrafları Devrim Özder Akın Fotoğrafları Devrim Özder Akın Fotoğrafları Devrim Özder Akın Fotoğrafları Devrim Özder Akın Fotoğrafları