Dilan Çiçek Deniz

Dilan Çiçek Deniz
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :28.05.1995
Doğum Yeri:Sivas

Türk oyuncu ve model.

1995 yılında Sivas’ta doğmuştur. Annesi ve babası öğretmendir. Babasının adı Orhan Deniz, annesinin adı Hale Temizyürek’dir. Lisedeyken üç sene boyunca tiyatro eğitimi aldı. 17 yaşındayken liseler arası tiyatro yarışmasına katılıp oyunculuk ödülü aldı. Ege Üniversitesi'nde Turizm Rehberliği okurken asıl istediği bölümün karşılaştırmalı edebiyat olduğuna karar vererek sınavlara tekrar girip karşılaştırmalı Edebiyat bölümüne geçiş yapmıştır.

Oyuncu 15 yaşında “Güneşi Annem Sanırdım” adında şiir kitabı çıkarmıştır.

Modellik de yapan Dilan Çiçek Deniz, 2014 yılında Elidor Miss Turkey güzellik yarışmasına katılmış ve 2. olmuştur. 2015 yılında Miami’de düzenlenen Kainat güzellik yarışmasında ülkemizi temsil etti.

Oyuncu aynı zamanda 2016 yılında Pantene Altın Kelebek ödülünde yıldızı parlayan ödülüne layık görülmüştür.

Filmografi

2020 Yarına Tek Bilet
2014 Aşk Tekerrürü Sever (Kısa Film)
2014 Balayı

Televizyon

2021 Alev Alev
2021 Çukur
2020 Yarım Kalan Aşklar
2017 Bodrum Masalı
2015 Tatlı Küçük Yalancılar
2015 Güneşin Kızları

Görev Aldığı Yapımlar

Dilan Çiçek Deniz Fotoğrafları

Dilan Çiçek Deniz FotoğraflarıDilan Çiçek Deniz FotoğraflarıDilan Çiçek Deniz FotoğraflarıDilan Çiçek Deniz FotoğraflarıDilan Çiçek Deniz Fotoğrafları