Djibril Diop Mambéty

Djibril Diop Mambéty
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :23.1.1945
Doğum Yeri:Dakar

Senegalli şair, besteci, oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Orijinal ve deneysel sinematik teknikleri ve doğrusal olmayan, alışılmadık anlatı stilleriyle uluslararası beğeni topladı. Badou Boy (1970), Touki-Bouki (1973) ve Hyènes (1992) gibi yapımlarla tanınmıştır. 23 Temmuz 1998 Paris'te hayatını kaybetmiştir.

Filmografi

Yönetmen

1999 La petite vendeuse de soleil
1994 Le franc
1992 Hyènes
1989 Parlons grand-mère
1973 Touki-Bouki
1970 Badou Boy
1969 Contras' City (Kısa Film)

Yapımcı

1992 Hyènes
1973 Touki-Bouki

Senaryo

1999 La petite vendeuse de soleil
1994 Le franc
1992 Hyènes
1989 Parlons grand-mère
1973 Touki-Bouki
1970 Badou Boy
1969 Contras' City (Kısa Film)

Oyuncu

1992 Hyènes

Görev Aldığı Yapımlar

Djibril Diop Mambéty Fotoğrafları

Djibril Diop Mambéty Fotoğrafları Djibril Diop Mambéty Fotoğrafları Djibril Diop Mambéty Fotoğrafları Djibril Diop Mambéty Fotoğrafları Djibril Diop Mambéty Fotoğrafları