Doğaç Yıldız

Doğaç Yıldız
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :16.9.1991
Doğum Yeri:İstanbul

Türk oyuncu.

Doğaç Yıldız Mimar Sinan Güzel Sanatlar Tiyatro Bölümü mezunudur. İki Aile dizisinde canlandırmış olduğu Efe karakteri ile tanınmıştır.

Doğaç Yıldız baba tarafından aslen Zonguldak, anne tarafından ise aslen Erzincanlıdır. İstanbul’da doğmuş büyümüş daha sonra Trabzon’a gitmiş ve 4 sene Trabzon’da yaşamıştır. Annesi ve babası Doğaç Yıldız 11 yaşında iken boşanmışlardır. Annesi Sevinç Erol ve babası Seda Yıldız da Devlet Tiyatrosu sanatçısıdır. Kendisini bu nedenle kuliste doğdum diyerek tanıtan Doğaç Yıldız küçük yaştan itibaren sıkça anne ve babasıyla birlikte turnelere katılmıştır.

İlk oyunculuk deneyimini çocuk yaşta rol aldığı Babamı Hırsızlar Çaldı isimli sinema filmi ile gerçekleştirmiştir. Bugüne kadar Eyvah Halam, Babamı Hırsızlar Çaldı, Aşkına Eşkiya, Sırlar Dünyası, Aşk-ı Suzan, Kertenkele, Gece Gündüz ve Tatlı Hayat gibi projelerde rol almıştır. En son rol aldığı dizi ise Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisidir. Doğaç Yıldız bu dizide Şehzade Kasım karakterini canlandırmıştır.

Filmografi

2017 Kar
2013 Aşk-ı Suzan
1998 Babamı Hırsızlar Çaldı

Televizyon

2018 Yuvamdaki Düşman
2016 Muhteşem Yüzyıl: Kösem
2016 Kertenkele Yeniden Doğuş
2008 Gece Gündüz
2008 Eyvah Halam
2006 İki Aile
2002 Sırlar Dünyası / Sır Kapısı
2001 Tatlı Hayat
2001 Aşkına Eşkıya

Görev Aldığı Yapımlar

Doğaç Yıldız Fotoğrafları

Doğaç Yıldız Fotoğrafları Doğaç Yıldız Fotoğrafları Doğaç Yıldız Fotoğrafları Doğaç Yıldız Fotoğrafları Doğaç Yıldız Fotoğrafları