Donnie Yen

Donnie Yen
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :27.8.1963
Doğum Yeri:Guangzhou

Çinli dövüş sanatları aktörü, koreograf, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Babası Klyster Yen, bir gazete editörü, annesi Bow-sim Mark, bir Wushu ve Tai-Chi Chuan büyük ustasıdır. Donnie Yen iki yaşında ailesi ile birlikte Hong Kong'a taşındı. Genç bir yaşta, annesinin etkisiyle dövüş sanatları ile ilgilendi ve Wushu, Taekwondo gibi çeşitli stilleri denemeye başladı. Yen okulu bıraktıktan sonra Wushu pratikleri üzerinde durdu. Annesi ve babası Pekin Wushu Takımı ile iki yıllık bir eğitim programı için onu Pekin'e gönderdi. Sonra eğitim için Boston'a gitti. Sonra Hong Kong'a dönüş yaptı ve orada aksiyon koreografi ustası Yuen Woo-ping ile bir araya geldi.

Donnie Yen 2003 yılında Toronto'da Cecilia Cissy Wang ile evlendi. 2004 doğumlu bir kızı Jasmin, ve 2007 doğumlu oğlu James vardır. Yen'in bir önceki evliliğinden bir oğlu olan Man-Cheuk Yen ile beraber 3 çocuğu vardır.

Filmografi

2020 Nou fo
2020 Mulan
2020 Fei lung gwoh gong
2019 Yip Man 4
2018 Dai si hing
2018 Bing feng: Yong heng zhi men
2017 Yeni Nesil Ajan: Xander Cage'in Dönüşü
2017 Gong shou dao (Kısa Film)
2017 Chui lung
2016 The Monkey King: The Legend Begins
2016 Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi
2016 Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny
2015 Yip Man 3
2015 Fau wa yin
2014 Maymun Kral
2014 Kung Fu Cinayetleri
2014 Gam gai SSS
2014 Buz Adam
2013 Te shu shen fen
2013 Joi yat hei
2012 Baat seng bou hei
2011 Wu xia
2011 Ji keung hei si 2011
2011 Guan yun chang
2010 Yip Man 2
2010 Jing wu feng yun: Chen Zhen
2010 Jin yi wei
2009 Suikastçiler Fedailere Karşı
2009 Jian guo da ye
2009 Ga yau hei si 2009
2008 Yip Man
2008 İmparatoriçe ve Savaşçıları
2008 Hua pi
2007 Dou foh sin
2006 Adaletin Sembolü
2005 Saat po long
2005 Qi jian
2004 Luen ching go gup
2004 Chin gei bin II: Faa dou dai zin
2003 Şangay Şövalyeleri
2002 Kahraman
2002 Bıçağın İki Yüzü 2
2000 İskoçyalı – Savaşçı
1999 Hei se cheng shi
1998 Sat sat yan, tiu tiu mo
1998 San Tong San dai hing
1997 Hak Mui Gwai yee git gam lan
1997 Chin long chuen suet
1996 Jie tou sha shou
1996 666: Mo gui fu huo
1995 Dou sing 2: Gai tau dou sing
1994 Wing Chun
1994 Ma hei siu chi
1994 Ah sau ging gat: Si gou aat sin
1993 Xin liu xing hu die jian
1993 So Hak-Yee
1993 Siu nin Wong Fei Hung chi: Tit ma lau
1992 Wong Fei Hung II: Nam yee tung chi keung
1992 Sun lung moon hak chan
1992 No foh wai lung
1992 Lip pau hang tung
1991 The Holy Virgin vs. the Evil Dead
1990 Sai hak chin
1989 Wong Ka Si Sei IV: Sik Gik Sing Yan
1988 Kaplan Kafesi
1985 Ching fung dik sau
1984 Siu Tai Gik

Televizyon

2014 Nature Is Speaking (Mini Dizi)
1995 Jing wu men
1994 Hung Hei Gun
1991 Ming Wan Mai Kung
1991 Kon Tam Kwan Ying
1989 Mo min kap sin fung
1989 Fei Fu Kwan Ying
1988 Ying ging boon sik (TV Filmi)

Yönetmen

2004 Gin chap hak mooi gwai
1998 San Tong San dai hing
1998 Sat sat yan, tiu tiu mo
1997 Chin long chuen suet
1994 Ah sau ging gat: Si gou aat sin

Yapımcı

2020 Nou fo
2019 Yip Man 4
2020 Fei lung gwoh gong
2018 Bing feng: Yong heng zhi men
2018 Yip Man ngoi zyun: Cheung Tin Chi
2018 Dai si hing
2017 Chui lung
2014 Buz Adam
2013 Te shu shen fen
2007 Dou foh sin
2006 Adaletin Sembolü
1998 Sat sat yan, tiu tiu mo
1997 Chin long chuen suet

Senaryo

1998 Sat sat yan, tiu tiu mo
1997 Chin long chuen suet

Görev Aldığı Yapımlar

Donnie Yen Fotoğrafları

Donnie Yen Fotoğrafları Donnie Yen Fotoğrafları Donnie Yen Fotoğrafları Donnie Yen Fotoğrafları Donnie Yen Fotoğrafları