Edward Furlong

Edward Furlong
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :2.8.1977
Doğum Yeri:Kaliforniya

ABD'li sinema oyuncusu. Tam adı Edward Walter Furlong'dur.

En bilinen rolleri arasında Terminator 2: Judgment Day'deki John Connor ve American History X filmindeki Daniel Vinyard karakterleri yer alır.

Annesi Elanoe Torres, erkek kardeşi Robert Furlong'dur. Edward Furlong, çocukluğundan beri müziğe ilgi duymaktaydı. İyi gitar çalan Edward, Japonya'da 'Hold on tight' adıyla bir albüm çıkararak sevilen bir şarkıcı olmuştur, fakat albüm Amerika'da beklenen ilgiyi almamıştır. Sinemaya 14 yaşındayken Terminatör 2 filmi ile adım atmış ve bu rolü ile MTV Sinema Ödülleri ve Saturn Ödülleri'nde ödül kazanmıştır.

Geçmiş yıllarda yüksek dozda uyuşturucu kullanmaktan birçok kez hastaneye kaldırılmış ve uyuşturucu bağımlılığı yüzünden birçok rolü diğer Hollywood aktörlerine kaptırmıştır.

Geçmişte Paris Hilton, Natasha Lyonne ile birlikte olmuş; 2006 yılından itibaren ise oyuncu Rachael Bella ile evlidir ve Ethan Page Furlong adında bir oğlu vardır.

16 Mayıs 2013'te Furlong, eski kız arkadaşı tarafından açılan bir yasaklama emrini ihlal ettiği için tutuklandı. Polis onu bir merdiven altında saklanırken bulduktan sonra tutuklandı. 18 Mayıs'ta 100.000 dolar kefaletle serbest kalmıştır.

Filmografi

2017 The Reunion
2016 A Winter Rose
2015 A Perfect Vacation
2014 Stitch
2014 The Last Light
2014 Aftermath
2013 Matt's Chance
2013 The Zombie King
2013 Assault on Wall Street
2013 Awakened
2012 For The Love of Money
2012 Crave
2012 Paranormal Abduction
2011 The Green Hornet
2011 This Is Not a Movie
2011 The Mortician
2011 Below Zero
2011 Witness Insecurity
2011 Tequila
2010 Kingshighway
2009 Stoic
2009 Darfur
2009 Night of the Demons
2008 Dark Reel
2007 Living & Dying
2006 Jimmy and Judy
2006 The Visitation
2006 Nice Guys
2006 The Covenant: Brotherhood of Evil
2006 Warriors of Terra
2005 Intermedio
2005 The Crow: Wicked Prayer
2005 Cruel World
2005 Venice Underground
2003 3 Blind Mice
2001 Porn Star: The Legend of Ron Jeremy
2001 The Knights of the Quest
2000 Animal Factory
1999 Detroit Rock City
1998 Pecker
1998 American History X
1996 Before and After
1995 The Grass Harp
1994 Brainscan
1994 Little Odessa
1993 A Home of Our Own
1992 Pet Sematary Two
1992 American Heart
1991 Terminator 2: Judgment Day

Televizyon

2015 From the Mouths of Babes
2015 Star Trek: Renegades
2014 FanGirl Academy: 101
2012 Perception
2012 The Glades
2012 Arachnoquake (TV Filmi)
2006 CSI: NY
2005 Poorman's Bikini Beach
2003 V Graham Norton
2003 On ne peut pas plaire à tout le monde
2001 The Andy Dick Show
1993 Late Night with Conan O'Brien
1992 The Tonight Show with Jay Leno
1991 Saturday Night Live

Ödülleri

1994 Genç Artist Ödülleri Award - Bir Drama Filminde En İyi Genç Başrol Oyuncu, A Home of Our Own
1992 MTV Movie Award - En İyi Çıkış Performansı, Terminator 2: Judgment Day
1992 Saturn Award - En İyi Genç Oyuncu Performansı, Terminator 2: Judgment Day

Görev Aldığı Yapımlar

Edward Furlong Fotoğrafları

Edward Furlong Fotoğrafları Edward Furlong Fotoğrafları Edward Furlong Fotoğrafları Edward Furlong Fotoğrafları Edward Furlong Fotoğrafları