Ekrem Dümer

Ekrem Dümer
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :15.10.1928
Doğum Yeri:İstanbul

1937'de Halkevleri'nde amatör oyuncu olarak tiyatroya başladı. 1947 yılında Sadi Tek Tiyatrosu'nda profesyonel oyuncu oldu. Tevhit Bilge ve Aziz Basmacı tiyatrolarında çalışan sanatçı, uzun yıllar Şehir Tiyatroları'na emek verdi. 1954'ten itibaren sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Oyuncu Yalçın Dümer'in de babası olan Ekrem Dümer, 9 Mart 2000 tarihinde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde hayatını kaybetti.

Filmografisi

• Köpekler Adası, 1996
• Bize Nasıl Kıydınız, 1994
• Sapık Kadın, 1988
• Ada, 1988
• Seni Seviyorum, 1987
• Arzu, 1985
• Aşkım Günahımdır, 1984
• Birkaç Güzel Gün İçin, 1984
• İmparator, 1984
• Bekçiler Kralı,1979
• Canikom, 1979
• Kapıcılar Kralı, 1976
• Yüz Liraya Evlenilmez, 1974

• Ve Silahını Çekti, 1972
• Yalan Dünya, 1972
• Rüya Gibi, 1971

• Anneler Ve Kızları, 1971

Görev Aldığı Yapımlar

Ekrem Dümer Fotoğrafları

Ekrem Dümer Fotoğrafları Ekrem Dümer Fotoğrafları Ekrem Dümer Fotoğrafları Ekrem Dümer Fotoğrafları