Elisabeth Shue

Elisabeth Shue
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :6.1.1963
Doğum Yeri:Wilmington

ABD'li aktris.

Tam adı Elisabeth Judson Shue'dur. 1984 yılında Harvard Üniversitesi'nin hukuk bölümünden mezun olmasına bir dönem kala Karate Çocuk (The Karate Kid) filmiyle Hollywood'a adım atmıştır. 2000 yılında okuluna geri dönen Shue, 8 Haziran 2000'de mezun olmuştur.

1995 yılında Elveda Las Vegas (Leaving Las Vegas) filmindeki rolüyle en iyi kadın oyuncu dalında Akademi Ödülleri'ne aday gösterilmiştir.

Filmografi

2020 Greyhound
2018 Öldürme Arzusu
2017 Ezeli Rekabet
2014 Paçayı Sıyırmak
2012 Aşk Yeniden
2012 Sokağın Sonundaki Ev
2012 Dalgaların Peşinde
2010 Piranha 3D
2010 Janie Jones
2010 Waking Madison
2009 Don McKay
2008 Hamlet 2
2007 Gracie
2007 First Born
2005 Hide and Seek
2005 Dreamer
2004 Mysterious Skin
2002 Tuck Everlasting
2000 Hollow Man
1999 Molly
1998 Palmetto
1998 City of Angels
1998 Cousin Bette
1997 The Saint
1997 Deconstructing Harry
1996 The Trigger Effect
1995 The Underneath
1995 Leaving Las Vegas
1994 Radio Inside
1993 Twenty Bucks
1993 Heart and Souls
1991 The Marrying Man
1991 Soapdish
1990 Back to the Future Part III
1989 Body Wars
1989 Back to the Future Part II
1988 Cocktail
1987 Adventures in Babysitting
1986 Link
1984 The Karate Kid
1983 Somewhere, Tomorrow

Televizyon

2019 Constance (TV Filmi)
2019 The Boys
2015 Blunt Talk
2015 Kanıt Peşinde
2012 American Dad!
2009 Curb Your Enthusiasm
2001 Amy & Isabelle (TV Filmi)
1993 Dream On
1992 The General Motors Playwrights Theater
1987 Wonderful World of Color
1984 Call to Glory
1982 The Royal Romance of Charles and Diana (TV Filmi)

Ödülleri

1995 Awards Circuit Community Awards - En İyi Kadın Oyuncu, Leaving Las Vegas
1995 Independent Spirit Awards - En İyi Kadın Başrol Oyuncusu, Leaving Las Vegas
1995 Los Angeles Film Critics Association - En İyi Kadın Oyuncu, Leaving Las Vegas
1995 National Society of Film Critics - En İyi Kadın Oyuncu, Leaving Las Vegas
1984 Young Artist Awards - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, The Karate Kid

Görev Aldığı Yapımlar

Elisabeth Shue Fotoğrafları

Elisabeth Shue Fotoğrafları Elisabeth Shue Fotoğrafları Elisabeth Shue Fotoğrafları Elisabeth Shue Fotoğrafları Elisabeth Shue Fotoğrafları