Elit İşcan

Elit İşcan
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :12.1.1994
Doğum Yeri:İstanbul

Türk oyuncu. 

İlk filmi olan Beş Vakit, başrolünü oynadığı Hayat Var ve Mustang filmleriyle tanınır. Mimar bir baba ile bilgisayar programcısı annenin iki çocuğundan biridir. İstanbul Kemer Koleji'nde okudu. Yönetmen Reha Erdem'in okula gelerek öğrenciler arasında yaptığı seçmeler sonucunda Beş Vakit filminde rol aldı. 2006 yapımı bu film, ilk oyunculuk deneyimi oldu. Küçük Kadınlar dizisiyle geniş kitlelerce tanındı. 2008'de Reha Erdem'in yönettiği Hayat Var filminde Hayat karakterini canlandırdı. Bu filmdeki oyunculuğuyla SİYAD Ödülleri'nde Cahide Sonku En İyi Kadın Oyuncu Performansı Ödülüne aday gösterildi. 2015'te Deniz Gamze Ergüven'in yönettiği Mustang filminde oynadı. Film 2016 yılı için Fransa'nın Yabancı Dilde En İyi Film Akademi Ödülü adayı oldu.

Filmografi

2018 Tuzdan Kaide
2018 Sibel
2017 Put Şeylere
2015 Mustang
2012 Taş Mektep
2009 Ölü Yaprak Vuruşu
2009 Dersimiz: Atatürk
2008 Hayat Var
2006 Beş Vakit

Televizyon

2018 Yaşamayanlar
2013 A.Ş.K.
2010 Küçük Kadınlar

Ödüller

2010 3. Yeşilçam Ödülleri - Umut Veren Genç Oyuncu, Hayat Var
2009 12. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali - Genç Cadı Ödülü, Hayat Var
2007 12. Nürnberg Türkiye/Almanya Film Festivali - Mansiyon, Beş Vakit

Görev Aldığı Yapımlar

Elit İşcan Fotoğrafları

Elit İşcan Fotoğrafları Elit İşcan Fotoğrafları Elit İşcan Fotoğrafları Elit İşcan Fotoğrafları Elit İşcan Fotoğrafları