Ellen Page

Ellen Page
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :21.2.1987
Doğum Yeri:Halifax, Yeni İskoçya

Kanadalı oyuncu. Asıl adı Ellen Grace Philpotts-Page'dir.

Halifax'da doğdu. Erken yaşlardan itibaren tiyatroya merak saldı ve Neptune Tiyatro Okuluna girdi. İlk kez Pit Pony adlı bir televizyon şovunda boy gösterdi ve bu nedenle Gemini Ödülü'nün sahibi oldu.

2006 yılında başrollerinden birini üstlendiği Hard Candy filmindeki oyunculuğu büyük takdir topladı. X-Men: Last Stand filminde canlandırdığı Kitty Pryde rolü ile de Hollywood'daki yerini sağlamlaştırdı.

Yönetmeni Jason Reitman olan Juno filminde yer aldı ve bir film eleştirmeni olan Roger Ebert En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar’ı kazanacağı yorumunda bulundu. Page bu film ile Bağımsız Ruh Ödülleri, Satellite Awards isimli ödüllere aday gösterildi, Chicago Film Eleştirmenleri Birliği En İyi Aktris Ödülü'nü kazandı. Altın Küre'ye En İyi Kadın Oyuncu - Müzikal veya Komedi dalında aday gösterildi. BAFTA En İyi Kadın Oyuncu ödülüne ve BAFTA Yükselen Yıldız Ödülü'ne de aday olan oyuncu 20 yaş ve 335 günlük iken Juno ile Oscar'a aday gösterilmiştir. Page, Akademi tarihinde en iyi kadın oyuncu dalında Oscar'a en genç aday olmuş 4. isim olmayı başarmıştır. Ayrıca 2013 yılı ekim ayında satışa sunulan Beyond: Two Souls adlı oyundaki ana karakter olan Jodie Holmes' i canlandırmıştır.

Filmografi

2017 Robodog
2017 Flatliners
2017 Mercy (Ayrıca Yapımcı)
2016 Tallulah
2016 Window Horses (Seslendirme)
2015 Ormana Doğru (Ayrıca Yapımcı)
2015 Aşka Özgürlük (Ayrıca Yapımcı)
2014 X-Men: Geçmiş Günler Gelecek
2014 Tiny Detectives (Kısa Film)
2013 Gizli Oyun
2013 Touchy Feely
2012 Roma'ya Sevgilerle
2010 Kasabadaki Sır
2010 Başlangıç
2010 Super
2009 Vanishing of the Bees
2009 Patenci Kızlar
2008 Aşkın Yaşı Yok
2007 Bir Amerikan Suçu
2007 Juno
2007 Tracey'in Yaşamından Kesitler
2007 Taş Melek
2006 X-Men: Son Direniş
2005 Lolipop
2005 Mouth to Mouth
2004 Wilby Wonderful
2003 İyi Dostlar
2003 Love That Boy
2002 The Wet Season (Kısa Film)
2002 Marion Bridge

Televizyon

2016 Gaycation (Ayrıca Yapımcı ve Yönetmen)
2013 Out There (Seslendirme)
2012 Family Guy (Seslendirme)
2011 Glenn Martin, DDS (Seslendirme)
2011 Tilda
2009 The Simpsons (Seslendirme)
2004 Bir Hayalet İndirdim (TV Filmi)
2004 ReGenesis
2003 Liz Murray'in Hikayesi (TV Filmi)
2003 Beş Parasız Kumarbaz (TV Filmi)
2003 Ghost Cat
2002 Rideau Hall
2001 Trailer Park Boys
1999 Minik Midilli
1997 Minik Midilli (TV Filmi)

Video Oyunları

2013 Beyond: Two Souls (Seslendirme)

Ödülleri

2010 MTV Film Ödülü - En İyi Dehşete Düşme Performansı, Başlangıç
2007 Kadın Film Gazetecileri Birliği - En İyi Çıkış Yapan Performans Ödülü, Juno
2007 Kadın Film Gazetecileri Birliği - En İyi Oyuncu Kadrosu Ödülü, Juno
2007 Austin Film Eleştirmenleri Birliği - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Juno
2007 Chicago Film Eleştirmenleri Birliği - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Juno
2007 Detroit Film Eleştirmenleri Topluluğu - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Juno
2007 Detroit Film Eleştirmenleri Topluluğu - En İyi Kadro Ödülü, Juno
2007 Florida Film Eleştirmenleri Dairesi - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Juno
2007 Florida Film Eleştirmenleri Dairesi - Pauline Kael Breakout Ödülü, Juno
2007 Bağımsız Ruh Ödülü - En İyi Başrol Kadın Oyuncu , Juno
2007 Las Vegas Film Eleştirmenleri Derneği - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Juno
2007 MTV Film Ödülü En İyi Kadın Performansı, Juno
2007 National Board of Review Ödülü En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncu Performansı, Juno
2007 New York Film Eleştirmenleri Çevrim İçi Ödülü En İyi Çıkış Yapan Performans, Juno
2007 North Texas Film Eleştirmenleri Birliği - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Juno
2007 Oklahoma Film Eleştirmenleri Dairesi - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Juno
2007 Oklahoma Film Eleştirmenleri Birliği - En İyi Çıkış Yapan Performans Ödülü, Juno
2007 Phoenix Film Eleştirmenleri Topluluğu - Kamera Karşısındaki En İyi Çıkış Performansı Ödülü, Juno
2007 Satellite Ödülü - Bir Müzikal veya Komedi Filminde En İyi Kadın Oyuncu, Juno
2007 St. Louis Gateway Film Eleştirmenleri Birliği - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Juno
2007 Teen Choice Ödülü - En İyi Komedi Filmi Kadın Oyuncusu, Juno
2007 Teen Choice Ödülü - En İyi Çıkış Yapan Kadın Film Oyuncusu, Juno
2007 Toronto Film Eleştirmenleri Derneği - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Juno
2007 Utah Film Eleştirmenleri Birliği - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Juno
2007 Washington DC Film Eleştirmenleri Birliği - En İyi Çıkış Yapan Performans Ödülü, Juno
2007 Atlantic Film Festivali - En İyi Kanadalı Kadın Oyuncu Ödülü, Tracey'in Yaşamından Kesitler
2007 Vancouver Film Eleştirmenleri Dairesi - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Tracey'in Yaşamından Kesitler
2005 Austin Film Eleştirmenleri Birliği - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Lolipop
2004 Atlantic Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu Performansı Atlantik Kanadalı Ödülü, Wilby Wonderful
2004 Gemini Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu, ReGenesis
2003 Gemini Ödülü - Çocuk Dizisi veya Gençlik Programı veya Dizisinde En İyi Performans, Ghost Cat
2002 ACTRA Maritimes Ödülü - Üstün Kadın Performansı, Marion Bridge

Görev Aldığı Yapımlar

Ellen Page Fotoğrafları

Ellen Page Fotoğrafları Ellen Page Fotoğrafları Ellen Page Fotoğrafları Ellen Page Fotoğrafları Ellen Page Fotoğrafları