Emily Browning

Emily Browning
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :7.12.1988

Emily Jane Browning (d. 7 Aralık 1988), Avustralyalı sinema oyuncusu, şarkıcı ve model. 1988 yılında Avustralya'nın Melbourne şehrinde dünyaya geldi. Rol aldığı Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events ve Davetsiz filmleriyle 2005 yılında en iyi kadın oyuncu kategorisinde 2005 AFI Uluslararası Ödülü'nü kazandı.
Filmografisi

1998     The Echo of Thunder     Opal Ritchie     TV
1999     High Flyers     Phoebe Mason    
1999     Thunderstone     Cleo     TV dizisi
2000–
2002     Blue Heelers     Hayley Fulton     TV dizisi
2001     The Man Who Sued God     Rebecca Myers    
2001     Halifax f.p: Playing God     Kristy O'Connor     TV dizisi
2001     Blonde     Fleece    
2002     Ghost Ship     Katie Harwood    
2003     After the Deluge     Maddy     TV dizisi
2003     Ned Kelly     Grace Kelly    
2003     Darkness Falls     Young Caitlin Greene    
2004     Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events     Violet Baudelaire     Başrol
2005     Stranded     Penny    
2006     Light Surrounding You     Hero Girl     Muzik video
2009     'Davetsiz     Anna Ivers     Başrol
2009     Talk.Distance.Listen     Natalie     Kısa film
2011     Sucker Punch     Babydoll     Başrol
2011     Sleeping Beauty     Lucy     Başrol
2012     Summer in February     Florence Carter-Wood     Başrol
2012     Mr. Beautiful     Olivia White     Kısa film
2013     Magic, Magic     Sarah     Başrol
2013     Cassie and Jude     Cassie / Jude     Başrol
2013     Plush     Hayley     Başrol
2013     God Help the Girl     Eve     Başrol
Diskografisi

2011     'Sweet Dreams'     Sucker Punch
2011     'Where Is My Mind?' Yoav (feat. Emily Browning)     Sucker Punch
2011     'Asleep'     Sucker Punch

Görev Aldığı Yapımlar

Emily Browning Fotoğrafları

Emily Browning Fotoğrafları Emily Browning Fotoğrafları Emily Browning Fotoğrafları Emily Browning Fotoğrafları Emily Browning Fotoğrafları