Ercan Kesal

Ercan Kesal
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :30.11.1958
Doğum Yeri:Nevşehir

Türk oyuncu.

Asıl mesleği doktorluktur. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1984 yılında mezun oldu. Kırıkkale Keskin Devlet Hastanesi, Ankara Bala ve köylerinde sağlık ocağı hekimliği yaptı. Daha sonra özel sektörde çalıştı.

Nuri Bilge Ceylan'ın Uzak filmiyle oyunculuğa adım attı. Bir Zamanlar Anadolu'da filminde Ebru ve Nuri Bilge Ceylan'la birlikte yazdığı senaryo; 2011 yılında Asia Pacific Screen Ödülleri'nde 'En İyi Senaryo' dalında ödüle aday gösterildi. 'Peri Gazozu' (2013) ve 'Nasipse Adayız' (2015) kitapları İletişim Yayınları tarafından yayımlandı. 2020 yılı yapımı Nasipse Adayız filmi yönettiği ilk uzun metraj çalışmasıdır.

Filmografi

2020 Nasipse Adayız
2020 Kısmet (Kısa Film)
2019 Görülmüştür
2018 Paranın Kokusu
2018 Kelebekler
2017 Anons
2017 Die Hölle
2016 Yol Kenarı
2016 Eksi Bir
2015 Bulantı
2013 Sen Aydınlatırsın Geceyi
2013 Salıncak (Kısa Film)
2013 Hükümet Kadın 2
2013 Ben O Değilim
2012 Küf
2012 Shift 12-48 (Kısa Film)
2012 Hükümet Kadın
2012 Derin Nefes Al (Kısa Film)
2011 Yozgat Blues
2011 Bir Zamanlar Anadolu'da
2010 Albatrosun Yolculuğu
2010 Derin (Kısa Film)
2009 Vavien
2008 Üç Maymun
2002 Uzak

Televizyon

2020 Alef (Mini Dizi)
2019 Çukur
2017 Çukurdakiler (Mini Dizi)
2016 İçerde
2013 Ben de Özledim
2012 Kayıp Şehir

Yönetmen

2020 Nasipse Adayız
2018 Fındıktan Sonra (Kısa Belgesel)

Yapımcı

2020 Nasipse Adayız

Senaryo

2020 Nasipse Adayız
2017 Anons
2011 Bir Zamanlar Anadolu'da
2008 Üç Maymun

Kitap

2017 Zamanın İzinde
2017 Bozkırda Bir Gece Yarısı
2017 Aslında
2016 Cin Aynası
2015 Nasipse Adayız
2014 Evvel Zaman
2013 Peri Gazozu

Ödülleri

2013 13. Frankfurt Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Küf
2013 32. İstanbul Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Yozgat Blues
2013 20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Yozgat Blues
2012 44. Siyad Türk Sineması Ödülleri - En İyi Senaryo, Bir Zamanlar Anadolu'da
2012 44. Siyad Türk Sineması Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Bir Zamanlar Anadolu'da
2012 1. YEFA Ödülleri - En İyi Senaryo, Bir Zamanlar Anadolu'da
2009 14. Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Üç Maymun
2009 2. Yeşilçam Ödülleri - En İyi Senaryo, Üç Maymun

Görev Aldığı Yapımlar

Ercan Kesal Fotoğrafları

Ercan Kesal Fotoğrafları Ercan Kesal Fotoğrafları Ercan Kesal Fotoğrafları Ercan Kesal Fotoğrafları Ercan Kesal Fotoğrafları