Ercan Yazgan

Ercan Yazgan
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :4.4.1946
Doğum Yeri:Sinop

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu ve yönetmen.

Tam adı Necip Ercan Yazgan'dır. Tuncay Özinel Tiyatrosu, AST gibi topluluklarda çalışan sanatçı, Perihan Abla dizisiyle tanındı. 1963'te sinemada yer aldı. Bizimkiler dizisindeki 'Kapıcı Cafer' ve Kaygısızlar dizisindeki 'Memnun Kaygısız' tiplemesiyle başarılı bir karakter oyunculuğu sergiledi. Buket Dereoğlu ve Billur Yazgan'ın babasıdır.

8 Mart 2018 tarihinde İstanbul'da vefat etmiştir.

Filmografi

2017 Ver Kaç
2014 Bana Masal Anlatma
2010 Kardelen
2008 Nekrüt
2000 Balalayka
1999 Duruşma
1987 Süper Damat (Video Filmi)
1987 Al Gülüm Ver Gülüm (Video Filmi)
1986 Şaka Maka (Video Filmi)
1986 Kabadayı
1982 Arkadaşım
1979 Dokunmayın Şabanıma
1978 Ölüm Görevi
1977 Tatlı Kaçık
1977 Sen Aşk Nedir Bilir Misin?
1977 Sarmaş Dolaş
1975 İzin
1971 Hüdaverdi-Pırtık
1963 Susuz Yaz

Televizyon

2012 İffet
2009 Hanımın Çiftliği
2008 Talih Kuşu
2008 Adanalı
2006 Yalancı Yarim
2006 Ahh İstanbul
2004 Tatil Aşkları
2004 Büyük Buluşma
2004 Altın Kafes
2003 Hayat Bilgisi
2002 Sırlar Dünyası / Sır Kapısı
2002 Aşk Meydan Savaşı
1996 Sevda Kondu
1995 Oğlum Adam Olacak
1994 Kaygısızlar
1993 Yazlıkçılar
1990 Bir Milyara Bir Çocuk (Ayrıca Yapımcı)
1989 Bizimkiler
1986 Perihan Abla
1983 Üç İstanbul
1974 Ahududu

Ödülleri

1999 36. Antalya Film Şenliği - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Duruşma

Görev Aldığı Yapımlar

Ercan Yazgan Fotoğrafları

Ercan Yazgan Fotoğrafları Ercan Yazgan Fotoğrafları Ercan Yazgan Fotoğrafları Ercan Yazgan Fotoğrafları Ercan Yazgan Fotoğrafları