Erdoğan Sıcak

Erdoğan Sıcak
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :18.8.1940
Doğum Yeri:İstanbul

Türk oyuncu.

18 Ağustos 1940'ta Bakırköy'de dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Bakırköy'de bitirdi. İstanbul Erkek Lisesi'ne gittiği yıllarda, iddialı oyunlarla sahneye adım attı. Gazetecilik eğitimi sırasında tiyatro faaliyetleri göstermeye başladı. 1959 yılında usta yönetmen Haldun Dormen'in tiyatro okulunda eğitim aldı. 1962-63 tiyatro sezonunda, Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve yönetmeni Saim Alpago'nun İstanbul'da kurduğu topluluğa sınavla alınarak profesyonel tiyatro yaşamını başlatmış oldu.

Yıllarca özel tiyatrolarda oyuncu ve yönetmen olarak görev alan Erdoğan Sıcak, televizyon yayınlarının başlamasıyla önce TRT, daha sonra özel kanallardaki dizilerde önemli roller üstlendi. Bu arada, birçok reklam filminde ve birkaç uzun metrajlı filmde oynadı. İngiliz, Alman, Fransız, Japon ortak yapımı filmlerde farklı karakterler çizdi. 1959 yılından bu güne kadar, muhtelif tiyatro topluluklarında oyuncu, yönetmen ve eğitmen olarak çalıştı. Birçok televizyon dizisinin senaryolarını yazdı ve kendi kaleminden çıkan birçok tiyatro eserini sahneledi. Sanatçının ödül almış mizah hikayeleri, şiirleri ve bestelenmiş şarkı sözleri de bulunmaktaydı.

Filmografi

2015 Münafık
2013 Şevkat Yerimdar
2008 Türk Usulü
2007 Peri Tozu
1995 Böcek
1994 Şenlik Var
1993 İbrahim Bin Ethem Hz. / İlahi Aşk
1991 Yeniden Doğuş Zamanı
1987 Muhsin Bey
1986 Milyarder
1975 Kaynanalar

Televizyon

2018 Şahsiyet
2017 İstanbul'lu Gelin
2017 Kırgın Çiçekler
2016 Sahipli (TV Filmi)
2016 Aşk ve Mavi
2016 Paramparça
2015 Yeşil Deniz
2014 Ah Neriman
2014 Medcezir
2013 Pis Yedili
2012 İşler Güçler
2012 Canım Benim
2011 İnsan Aldandı
2011 Akasya Durağı
2010 Karadağlar
2009 Hırçın Kız Kadife (TV Filmi)
2009 Aşk Üçgeni (TV Filmi)
2008 Memur Muzaffer
2008 Cennetin Çocukları
2008 Adanalı
2008 Büyük Buluşma
2007 Kurtlar Vadisi Pusu
2007 Hepsi1
2007 Hakkını Helal Et
2007 Genco
2006 Kız Babası
2006 Kabuslar Evi: Tanıdık Yabancı
2006 Hatırla Sevgili
2006 Arka Sokaklar
2005 Çat Kapı
2005 Beşinci Boyut
2005 AB'nin Yolları Taştan
2004 Yusuf Yüzlü
2004 Yabancı Damat
2004 Omuz Omuza
2004 Kalp Gözü
2004 Gizli Dünyalar
2004 Cennet Mahallesi
2003 Şarkılar Seni Söyler
2003 Ayrılsak da Beraberiz
2002 Zor Baba
2002 Sırlar Dünyası / Sır Kapısı
2002 Ekmek Teknesi
2001 Tatlı Hayat
2001 Cinlerle Periler
2000 Dikkat Bebek Var
1999 Hicran
1998 Marziye
1997 Yeni Bir Yıldız (TV Filmi)
1997 Ruhsar
1997 Deli Divane
1997 Acı Günler
1997 Çılgın Bediş
1994 Mutlugiller
1994 Gurur
1994 Bay Kamber
1993 Üçüzler
1993 Rabia
1993 Postacı Kapıyı Ara Sıra Çalar (TV Filmi)
1993 Merhamet
1993 Kazı Kazan (TV Filmi)
1993 Hoş Memo (TV Filmi)
1993 Hastane
1993 Bizim Mahalle
1991 Vatandaş Ahmet Efendi
1990 Ah Şu Komşularımız
1987 Uzaylı Zekiye
1983 Kuruntu Ailesi

Görev Aldığı Yapımlar

Erdoğan Sıcak Fotoğrafları

Erdoğan Sıcak Fotoğrafları Erdoğan Sıcak Fotoğrafları Erdoğan Sıcak Fotoğrafları Erdoğan Sıcak Fotoğrafları