Erol Demiröz

Erol Demiröz
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :29.05.1940
Doğum Yeri:Diyarbakır

Türk oyuncu.

İlkokul (1952), ortaokul ve liseyi (1958) Ziya Gökalp okullarında okuyarak bitirdi. Yükseköğrenimini Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi'nde (Gazi Üniversitesi İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi) tamamladı. Askerliğini kısa dönem olarak İzmir Gaziemir'de yaptı.

1961 yılında Halkevleri Genel Merkezi'nde tiyatro çalışmalarına başlamıştır. 1968 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu'nda (AST) oyuncu ve yönetmen kadrosunda yer alarak yüzlerce oyunda rol almıştı, onlarca oyunu sahneye koymuştur. Ayrıca, Yılmaz Güney'in 'Sürü' filmi başta olmak üzere on beş kadar sinema filmde oynamıştır. Ayrıca Türkiye'de ilk televizyon çocuk dizisi olan 'Harun' başta olmak üzere, birçok senaryoya da imza atmıştır.

'Babalar ve Oğullar' adlı televizyon dizisinde rol almış, Mahsun Kırmızıgül'ün senaryolarını yazıp yönettiği Beyaz Melek, Güneşi Gördüm, Mucize ve Mucize 2: Aşk adlı filmlerde de önemli roller üstlenmişti.

Sanat yaşamını İstanbul'da sürdüren Erol Demiröz, 1977 yılında, 'Ulvi Uraz En İyi Yönetmen Ödülü'nü almıştı.

Filmografi

2019 Mucize 2: Aşk
2017 Vezir Parmağı
2015 Mucize
2014 Sadece Sen
2009 Acı
2009 Güneşi Gördüm
2008 Hayatın Tuzu
2008 Son Cellat
2007 Beyaz Melek
2006 Çinliler Geliyor
2005 Balans ve Manevra
1998 Avcı
1997 Mektup
1995 Aşk Üzerine Söylenmemiş Her Şey
1992 Saygılar Bizden (Video)
1990 Ölürayak
1990 İkili Oyunlar
1990 Gömlek
1988 El Kapıları
1988 Düttürü Dünya
1987 72. Koğuş
1987 Çark
1983 Hakkari'de Bir Mevsim
1982 At
1981 Yılanı Öldürseler
1980 Bereketli Topraklar Üzerinde
1980 Gül Hasan
1978 Sürü

Televizyon

2012 Babalar ve Evlatlar
2009 Kasaba
2004 Hayalet (Mini Dizi)
1994 Kurtuluş (Mini Dizi)
1992 Saygılar Bizden

Görev Aldığı Yapımlar

Erol Demiröz Fotoğrafları

Erol Demiröz Fotoğrafları Erol Demiröz Fotoğrafları Erol Demiröz Fotoğrafları Erol Demiröz Fotoğrafları Erol Demiröz Fotoğrafları