Evrim Akın

Evrim Akın
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :12.6.1979
Doğum Yeri:Ankara

Babasını 17 yaşında kaybeden oyuncu İzmir’de, Konak Belediye Tiyatrosu’nda kursiyer olarak başladı. Tiyatroyla o yıllarda tanışan Akın, daha sonra Müjdat Gezen Sanat Okulu'na girdi. İbo Show'da çeşitli skeçlerde yer aldı. İlk televizyon deneyimi olan Eltiler'de Fitnat karakteriyle dizi hayatına başladı. Show TV'de yayınlanan İbrahım Tatlıses'in yazıp yönettiği İmparator adlı dizide Çiçek karakterini canlandırdı.

Daha sonra çeşitli dizilerde oynayan Evrim Akın, asıl ünü Avrupa Yakası adlı dizide buldu. Canlandırdığı Selin Yerebakan karakterinin kullandığı 'Ohaaa falan oldum yani', 'kal geldi yaa' replikler kullanarak bu repliklerle özdeşleşti.Şu anda Bez Bebek dizisinde Nana rolünü oynamakta, Koca Kafalar TV'de sunuculuk yaptı. Ayrıca Akın ailesinden ünlü şair Gülten Akın'ın akrabasıdır.

 

Filmografisi

  • Alemin Kralı, 2011
  • Bez Bebek, 2007
  • Memleket Hikayeleri - Ana Beni Eversene, 2006
  • Şaşkın, 2005
  • Avrupa Yakası, 2004
  • Yerebakan Şizofren Aşk, 2003
  • Analık, 2003
  • Estağfurullah Yokuşu, 2003
  • Canım Kocacığım, 2002
  • Nisan Yağmuru, 2001
  • Kimsecikler, 1999
  • Eltiler, 1997

Görev Aldığı Yapımlar

Evrim Akın Fotoğrafları

Evrim Akın Fotoğrafları Evrim Akın Fotoğrafları Evrim Akın Fotoğrafları Evrim Akın Fotoğrafları Evrim Akın Fotoğrafları