Evrim Solmaz

Evrim Solmaz
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :27.8.1972
Doğum Yeri:Ankara

Ankara H.Ü.Devlet Konservatuvarını 1994 yılında bitiren sanatçı, 1994 yılında İstanbul'a yerleşerek özel topluluklarda tiyatro oyunlarında rol aldı. 'Otogargara' adlı Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı müzikli oyunla profesyonelliğe adım attı. Ardından 'Bir İstanbul Masalı' adlı oyunu ve 'Gümüşsuyu Papatyalar' adlı tek kişilik oyunu oynadı. Son olarak 2009 yılında'Kumsal' adlı oyunda rol aldı.

Kamera karşısına 1995 yılında ilk kez geçerek sinema ve dizi filmlerde oynayan Evrim Solmaz, Çasod üyesidir. Solmaz; Jazz Cafe gibi oluşumlarda oyunlar sergilemiş, caz şarkıcılığı yapmış, dans, folklör ve mankenlik, binicilik, oyunculuk gibi eğitimler edinmiştir.

Halen Kadir Has Üni. Güzel Sanatlar Fakültesinde Oyunculuk odaklı master(yüksek lisans) yapmakta olan Solmaz 2006 yılından itibaren Müjdat Gezen Sanat Merkezi tiyatro bölümünde öğretim görevlisi olup Ank.-Bursa-İst. da ki okullarda 'sahne tatbikatı' dersleri vermektedir.

Ayrıca 2000 yılından beri savaş sanatları ile ilgilenen sanatçı 4 yıl kick-boks yapmış,2004 yılından beri ise Ebmas da Wing Tzun Kung Fu ve Escrima yapmaktadır.Şu anda Emin Boztepe nin özel öğrencisidir ve kendisinden eğitmenlik eğitimi almaktadır.

Filmografisi


2000'ler

  • Umutsuz Ev Kadınları, 2011
  • Hanımın çiftliği, 2010
  • Yenge, 2008
  • Yaralı Yürek, 2007
  • Yaşanmış Şehir Hikayeleri, 2006
  • Ömer Seyfettin : Çanakkale’den Sonra, 2005
  • Ömer Seyfettin : Velinimet - Uçurumun Kenarında, 2005
  • Maskeli Beşler İntikam Peşinde, 2005
  • Beyza'nın Kadınları, 2005
  • Sen Ne Dilersen, 2005
  • Kayıt Dışı, 2005
  • Paydos, 2004
  • Hababam Sınıfı Askerde, 2004
  • Estağfurullah Yokuşu, 2003
  • Bulutbey , 2002
  • Karaoğlan, 2002
  • Zerda, 2002
  • Bedel, 2000
  • Beyaz Yalanlar, 2000
  • Dilber, 2000

1990'lar

  • Kaçıklık Diploması, 1998
  • İlişkiler, 1997
  • Kralın Hayatı, 1996
  • Gülşen Abi, 1994

Tiyatro Oyunları

  • Kumsal, 2009
  • Keşanlı Ali Destanı, 2008
  • Gümüşsuyu Papatyalar, 2004
  • Bir İstanbul Masalı Müzikali, 1998
  • Otogargara, 1996
  • Çamaşırhane, 1994
  • Kanlı Düğün, 1994

Görev Aldığı Yapımlar

Evrim Solmaz Fotoğrafları

Evrim Solmaz Fotoğrafları Evrim Solmaz Fotoğrafları Evrim Solmaz Fotoğrafları Evrim Solmaz Fotoğrafları Evrim Solmaz Fotoğrafları