Eylem Kaftan

Eylem Kaftan
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :1.1.1977
Doğum Yeri:İstanbul

Türk senarist ve yönetmen.

Kapan (2019), İsmi Güzide (2005) ve She Got Game (2003) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Boğaziçi Üniversitesi Felsefe bülümünden 1998 yılında mezun oldu. Üniversite yıllarında Martı isimli kadın dergisinde yazılar yazdı. Aynı zamanda sinema yazıları yazmaya basladı. Ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde ve Toronto'da York Üniversitesi'nde sinema üzerine master yaptı. York Üniversitesi'nde bitirme tezini '80 Sonrası Türk Sinemasında Kimlik Krizi' üzerine yazdı. 1999 yılında TRT 2 için yapılan 'Makyaj' adlı kısa filmde başrolde oynadı. Aynı yıl 'A Swan Story' adlı ilk kısa filmini çekti. 1999 yılından beri belgeseller çekerken en önemli yapımı olan 2002 yılında 17 Ağustos Marmara depremiyle ilgili yaptığı 'Bak Devlet Baba' isimli yapımlı belgeseli yönetti. Bu belgeselle Toronto Planet Indie Film Festivali'nde en iyi belgesel ve jüri ödüllerini kazandı.

Filmografi

Yönetmen

2019 Kapan
2006 Bledi, mon pays est ici (Belgesel)
2005 Vendetta Song (Belgesel)
2002 Faultlines (Kısa Belgesel)

Televizyon

2016 Hospital in the Line of Fire (Belgesel)

Yapımcı

2005 Vendetta Song (Belgesel)
2002 Faultlines (Kısa Belgesel)

Televizyon

2016 Hospital in the Line of Fire (Belgesel)
2012 Sarajevo, My Love (Belgesel)

Senaryo

2019 Kapan
2006 Bledi, mon pays est ici (Belgesel)
2005 Vendetta Song (Belgesel)
2002 Faultlines (Kısa Belgesel)

Görev Aldığı Yapımlar

Eylem Kaftan Fotoğrafları

Eylem Kaftan Fotoğrafları Eylem Kaftan Fotoğrafları Eylem Kaftan Fotoğrafları