F. Gary Gray

F. Gary Gray
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :17.7.1969
Doğum Yeri:New York

ABD'li film ve video klip yönetmeni ve yapımcı. Tam adı Felix Gary Gray'dir.

Yönetmeni olduğu Cuma, Set It Off, Arabulucu ve İtalyan İşi'nin yeniden çevrimi ile tanınmaktadır. Filmlerin yanı sıra TLC, Dr. Dre, Tupac Shakur, Mary J. Blige, Outkast, Babyface ve Jay-Z gibi çok sayıda sanatçı ve grubun video kliplerinin yönetmenliğini üstlendi.

Filmografi

Yönetmen

2019 Siyah Giyen Adamlar: Global Tehdit
2017 The Fate of the Furious
2015 Straight Outta Compton
2009 Adalet Peşinde
2005 Sakin Ol
2003 İtalyan İşi
2003 İntikam Ateşi
2003 Ice Cube: The Videos, Volume 1 (Video)
2001 R. Kelly: TP-2.com - The Videos (Belgesel Video)
2001 Babyface: A Collection of Hit Videos (Video)
2001 Cypress Hill: Still Smokin' (Belgesel Video)
2000 Outkast: Ms. Jackson (Kısa Video)
2000 And Ya Don't Stop: Hip Hop's Greatest Videos, Vol. 1 (Video)
1999 Will Smith: La fiesta (Kısa Video)
1998 Arabulucu
1997 Babyface: How Come, How Long (Kısa Video)
1996 Set It Off
1996 Whitney Houston: I Believe in You and Me (Kısa Video)
1995 TLC: Crazy Video Cool (Video)
1995 TLC: Diggin' on You (Kısa Video)
1995 Dr. Dre: Keep Their Heads Ringin' (Kısa Video)
1995 TLC: Waterfalls (Kısa Video)
1995 Murder Was the Case: The Movie (Kısa Video)
1995 Cuma
1994 Queen Latifah: Black Hand Side (Kısa Video)
1994 Coolio: Fantastic Voyage (Kısa Video)
1993 Cypress Hill: Ain't Goin' Out Like That (Kısa Video)
1993 Cypress Hill: When the Ship Goes Down (Kısa Video)
1993 Ice Cube: It Was a Good Day (Kısa Video)

Televizyon

2006 Enemies
1999 Ryan Caulfield: Year One

Yapımcı

2015 The Sea of Trees
2015 Straight Outta Compton
2005 Be Cool
2003 A Man Apart
1999 Ryan Caulfield: Year One (TV Dizisi)
1996 Set It Off

Oyuncu

2015 Straight Outta Compton
2009 Adalet Peşinde
2005 Be Cool. Close-Up - The Rock (Kısa Video)
1995 Cuma
1989 Crack House
1989 Birinci Takım

Görev Aldığı Yapımlar

F. Gary Gray Fotoğrafları

F. Gary Gray Fotoğrafları F. Gary Gray Fotoğrafları F. Gary Gray Fotoğrafları F. Gary Gray Fotoğrafları F. Gary Gray Fotoğrafları