Farah Zeynep Abdullah

Farah Zeynep Abdullah
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :17.08.1989
Doğum Yeri:İstanbul

Türk oyuncu. 

Irak Türkmenlerinden olan bir baba ile Türk ve Boşnak kökenli bir annenin kızı olarak İstanbul'da doğdu. Lisenin bir kısmını İstanbul Saint Michel Fransız Lisesi'nde okumuştur. Ancak daha sonra babasının işi gereği kaydını aldırarak İngiltere'de lise öğrenimini tamamlamıştır. Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizinin 2'nci sezonundan sonra, diziden ayrılarak, oyunculuk kariyeri için kaydını dondurduğu Kent Üniversitesi (İngiltere) Fransızca-Drama bölümüne dönüp, eğitimini tamamlamış ve 2013'te diplomasını almıştır. Ayrıca, kadın-erkek eşitliği ile ilgili bir kampanya olan HeForShe reklamında oynamıştır. Amnesty Türkiye'nin de gönüllü destekçisidir.

Oyunculuk kariyeri

Farah Zeynep, üniversiteye başlamaya hazırlanırken Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizi için teklif geldi. İngiltere'ye, okuluna dönmesine üç gün kala deneme çekimlerinde başarılı bulunduğunu ve Aylin rolüne seçildiğini öğrenmiştir. Bu dizide dört çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olan Aylin'i canlandırmıştır. Daha sonra Yılmaz Erdoğan'ın filmi Kelebeğin Rüyası'nda oynamıştır. Bu filmde başrolleri Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat ile paylaşmıştır. 2014 senesinde Star TV'de yayınlanan Kurt Seyit ve Şura adlı dizide başrol oynamıştır. Ardından 14 Şubat 2014'de Kerem Deren'in yönetmenliğini üstlendiği 'Bi Küçük Eylül Meselesi' filminde Engin Akyürek ile başrolü paylaşmıştır. Çağan Irmak'ın yönettiği 2014 yılının en başarılı filmlerinden olan Unutursam Fısılda filminde Hümeyra'nın da oynadığı Hatice (Ayperi) karakterinin gençliğini canlandırmıştır. Ayrıca oyuncu Barbie Prenses ve Rockstar animasyon filmindeki Prenses Azra'yı seslendirmiştir.

Filmografi

2021 Dumlupınat: Vatan Sağ Olsun
2018 Bizim İçin Şampiyon
2017 Arif V 216
2017 Arama
2016 Ekşi Elmalar
2015 Barbie Prenses ve Rockstar (Seslendirme)
2014 Bi Küçük Eylül Meselesi
2014 Unutursam Fısılda
2013 Kelebeğin Rüyası

Televizyon

2021 Masumlar Apartmanı
2018 Gülizar
2017 Muhteşem Yüzyıl Kösem
2014 Kurt Seyit ve Şura
2010 Öyle Bir Geçer Zaman ki

Görev Aldığı Yapımlar

Farah Zeynep Abdullah Fotoğrafları

Farah Zeynep Abdullah Fotoğrafları Farah Zeynep Abdullah Fotoğrafları Farah Zeynep Abdullah Fotoğrafları Farah Zeynep Abdullah Fotoğrafları Farah Zeynep Abdullah Fotoğrafları