François Ozon

François Ozon
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :15.11.1967
Doğum Yeri:Paris

Fransız yazar, senarist ve yönetmen.

1993 yılında Fransız film okulu La Femis'ten mezun olmuştur. Sinema sektörüne ilk kez 1988 yılı yapımı Öğrenci isimli filmde rol alarak adım atmıştır. Aynı yıl Photo de famille isimli kısa filmin senarist, yapımcı ve yönetmenliğini yaparak ilk kez kamera arkasına geçmiştir. 1995 yılında değin sadece kısa filmler üzerine yaptığı çalışmaların ardından Jospin s'éclaire isimli belgeselle ilk uzun metraj filmini çekmiştir.

Evde (2012), 8 Kadın (2002) ve Havuz (2003) filmleriyle tanınmıştır. Yönetmenin ayrıca 8 adet de kitap çalışması vardır.

Filmografi

Yönetmen

2020 Eté 84
2018 Yüzleşme
2017 Tutku Oyunu
2016 Frantz
2014 Yeni Kız Arkadaşım
2013 Genç ve Güzel
2012 Evde
2010 Kadın İsterse
2009 Yuva
2009 Ricky
2007 Un lever de rideau et autres histoires
2007 Angel
2005 Veda Vakti
2004 5x2 - Beş Kere İki
2003 Havuz
2002 Courts mais Gay: Tome 3
2002 8 Kadın
2001 X2000: The Collected Shorts of Francois Ozon (Video)
2000 Kumun Altında
2000 Kızgın Taşlara Düşen Su Damlaları
1999 Les amants criminels
1998 Sitcom
1997 Regarde la mer
1995 Jospin s'éclaire (Belgesel)

Kısa Filmler

2007 Quand la peur dévore l'âme
2006 Un lever de rideau
1998 X2000
1998 Scènes de lit
1996 L'homme idéal
1996 Une robe d'été
1995 La petite mort
1994 Action vérité
1994 Une rose entre nous
1993 Victor
1992 Thomas reconstitué
1991 Deux plus un
1991 Le trou madame (Belgesel)
1991 Peau contre peau (Belgesel)
1991 Une goutte de sang
1990 Mes parents un jour d'été
1988 Les doigts dans le ventre
1988 Photo de famille

Yapımcı

Kısa Filmler

2015 Deux femmes au cinéma
1990 Mes parents un jour d'été
1988 Les doigts dans le ventre
1988 Photo de famille

Senaryo

2020 Eté 84
2018 Yüzleşme
2017 Tutku Oyunu
2016 Frantz
2014 Yeni Kız Arkadaşım
2013 Genç ve Güzel
2012 Evde
2010 Kadın İsterse
2009 Yuva
2009 Ricky
2007 Un lever de rideau et autres histoires
2007 Angel
2005 Veda Vakti
2004 5x2 - Beş Kere İki
2003 Havuz
2002 8 Kadın
2001 X2000: The Collected Shorts of Francois Ozon (Video)
2000 Kumun Altında
2000 Kızgın Taşlara Düşen Su Damlaları
1999 Les amants criminels
1998 Sitcom
1997 Regarde la mer

Kısa Filmler

2006 Un lever de rideau
1998 X2000
1998 Scènes de lit
1996 L'homme idéal
1996 Une robe d'été
1995 La petite mort
1994 Action vérité
1994 Une rose entre nous
1993 Victor
1992 Thomas reconstitué
1990 Mes parents un jour d'été
1988 Les doigts dans le ventre
1988 Photo de famille

Oyuncu

2014 Yeni Kız Arkadaşım
2007 Un lever de rideau et autres histoires
1994 Une rose entre nous
1988 Öğrenci

Görev Aldığı Yapımlar

François Ozon Fotoğrafları

François Ozon Fotoğrafları François Ozon Fotoğrafları François Ozon Fotoğrafları François Ozon Fotoğrafları François Ozon Fotoğrafları