Frankie Shaw

Frankie Shaw
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :11.11.1986
Doğum Yeri:Boston

Amerikalı aktris, yönetmen, oyuncu ve komedyen. Tam adı Rachel Frances 'Frankie' Shaw'dur.

Yazdığı, yönettiği ve oynadığı SMILF isimli kısa filmiyle tanınmıştır. SMILF 2015 Sundance Film Festivali'nde galasını yapmış ve ABD kurgu dalında jüri özel ödülünü almıştır.

Deadline.com, SMILF'in Michael London ve ABC Signature ile birlikte televizyona yöneldiğini ve Quantity Entartainment'den Lee Eisenberg, Gene Stupinsky and Emily Brecht ile anlattığını duyurdu. Gösterim zamanı yarım saatlik komedi olarak belirlendi. Shaw'un yönetici yapımcılık yapması, yönetmesi, yazması ve başrolde oynaması kararlaştırıldı. Deadline'ın da yazısında belirttiği gibi yarı otobiyografik SMILF, Los Angeles'a gelmiş, sıkıntıları olan genç bir kadının hem aktrislikle hem de annelikle olan boğuşmasını ele alıyor.

Kişisel Hayatı

Shaw Brooklyn, Massachusetts'de büyüdü. Annesi Güney Bostonludur ve onu Yahudi olarak büyüttü. Kolombiya Üniversitesi Barnard Koleji'nden edebiyat bölümünden dereceyle mezun oldu ve şu an yaşadığı yer olan Los Angeles'a taşındı.

Kariyer

Shaw ilk olarak tamamen doğaçlama Sundance filmi The Freebie'de oynamayı kabul etti. Daha sonra komedi dizisi Blue Mountain State'de sarhoş amigo kız rolünü aldı. O zamandan beri The Pretty One ve Someone Marry Barry dahil olmak üzere birtakım bağımsız filmlerde rol aldı.

Shaw'un yazdığı, yönettiği ve oynadığı kısa film SMILF Sundance Film Festivali'nde A.B.D. Kurgu dalında Jüri Ödülü'nü aldıktan sonra büyük dikkat toplamıştır. Shaw filmi bir televizyon dizisi yapmakta ve televizyondaki kadını tartışmak için bir araç olarak kullanmıştır.

Shaw, ABC'nin Mixology adli dizisinde 12 bölüm ve ABC'nin Tough Cookies adlı dizisinin pilot bölümünde rol aldı. Ayrıca ayrıca Hello Ladies (HBO) ve Mulaney (Fox)'de de rol aldı. Shaw, kısa zamanda büyük ilgi toplamış Mr. Robot dizisinde bir uyuşturucu satıcısı ve ana karakter Elliot Alderson'un sevgilisi rolünde 6 bölüm oynamıştır.

Filmografi

2018 Fluidic
2017 Stronger
2016 Too Legit (Kısa Film – Ayrıca senarist ve yönetmen)
2016 Joshy
2016 Blue Mountain State: The Rise of Thadland
2016 Dreamland
2016 Tough Cookie (Kısa Film)
2014 Lullaby
2014 Someone Marry Barry
2014 SMILF (Kısa Film – Ayrıca senarist ve yönetmen)
2013 The Pretty One
2012 Spoonful (Kısa Film)
2012 Knife Fight
2011 Coffee Snobs (Kısa Film)
2011 The End of Love
2009 The Northern Kingdom
2009 Falling Up
2009 Red Hook
2009 The Freebie
2008 Explicit Ills
2008 Altamont Now
2007 One Night
2006 Just Like the Son
2005 Night Swimming

Televizyon

2017 SMILF
2016 Flaked
2016 Good Girls Revolt
2015 Mulaney
2015 Tough Cookie
2015 Mr. Robot
2014 Mixology
2013 Hello Ladies
2011 Glory Daze
2011 Blue Mountain State
2011 CSI: NY
2011 2 Broke Girls
2006 The Bedford Diaries
2005 Law & Order: Criminal Intent

Görev Aldığı Yapımlar

Frankie Shaw Fotoğrafları

Frankie Shaw Fotoğrafları Frankie Shaw Fotoğrafları Frankie Shaw Fotoğrafları Frankie Shaw Fotoğrafları Frankie Shaw Fotoğrafları