Funda Eryiğit

Funda Eryiğit
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :6.11.1984
Doğum Yeri:Zwolle

Türk oyuncu.

Aslen Samsun Bafra'lıdır. Kadir Has Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi uluslararası ilişkiler bölümü ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümlerinden mezun olmuştur.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun 2012-2013 sezonunda sahnelediği Sessizlik adlı oyundaki performansıyla Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Ödüllerinde müzikal/komedi dalında en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı. Ayrıca 17. Afife Tiyatro Ödüllerinde en iyi kadın oyuncu dalında aday olmuştur.

Limonata (2015), Poyraz Karayel (2016-2017), Canım Ailem (2008-2010) ve Hakan: Muhafız (2020) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2018 Aden
2017 Kulis (Kısa Film)
2017 Söz Uçar (Kısa Film)
2016 Tereddüt
2016 Sizo Seyks (Kısa Film)
2015 Yok Artık
2015 Eksik
2015 Limonata
2010 Ev

Televizyon

2020 Bir Başkadır
2020 Hakan: Muhafız
2018 Can Kırıkları
2018 Mehmed: Bir Cihan Fatihi
2017 Kara Yazı
2017 Poyraz Karayel
2016 Gecenin Kraliçesi
2015 Karadayı
2015 Undercover (TV Filmi)
2014 Eski Hikaye
2012 Uçurum
2011 İstanbul'un Altınları
2009 Canım Ailem

Görev Aldığı Yapımlar

Funda Eryiğit Fotoğrafları

Funda Eryiğit Fotoğrafları Funda Eryiğit Fotoğrafları Funda Eryiğit Fotoğrafları Funda Eryiğit Fotoğrafları Funda Eryiğit Fotoğrafları