Gani Rüzgar Şavata

Gani Rüzgar Şavata
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :1.9.1960
Doğum Yeri:Malatya

Kürt asıllı oyuncu ve yönetmen.

Sanat hayatına tiyatro ile başlayan ve 18 yılını bu dalda geçiren Şavata, Malatya Şehir Tiyatrosu'nda çalıştı. 1993 yılında sinemada oyuncu olarak yer aldı. Altı yıl sonra ilk yönetmenlik deneyimini yaşayan sanatçı, ayrıca sekiz filmin senaryosunu yazarak iki filme de yapımcı olmuştur.

Filmografi

Yönetmen

2019 İki Gözüm
2013 Qüfür
2008 Saddam'ın Askerleri: Kara Güneş
2007 Yezidi Çemberi
2001 Dava / Doz
2001 Dumanlı Yol
1999 Sınır

Televizyon

2007 Kara Güneş
2005 Memleket Hikayeleri - Kevengin Yolları (TV Filmi)
2005 Kenger (TV Filmi)
2005 Kenger-2 (TV Filmi)
2002 Dumanlı Yol

Yapımcı

2001 Dava / Doz
1997 Umut Taciri

Senaryo

2013 Qüfür
2008 Saddam'ın Askerleri: Kara Güneş
2007 Yezidi Çemberi
2001 Kardakiler
2001 Dumanlı Yol
2001 Dava / Doz
2000 Mezar Kurtları
2000 Tutku Suçları
1994 Deliler Kudurunca

Televizyon

2005 Memleket Hikayeleri - Kevengin Yolları (TV Filmi)
2005 Kenger (TV Filmi)
2005 Kenger-2 (TV Filmi)
2002 Dumanlı Yol

Oyuncu

2008 Saddam'ın Askerleri: Kara Güneş
2006 Aura
2002 Azad
2001 Dumanlı Yol
2001 Kardakiler
2001 Dava / Doz
2000 Tutku Suçları
2000 Mezar Kurtları
2000 Karlar Eriyince
2000 Ozanlar Yaylası
1999 Sınır
1998 Gülün Bittiği Yer
1996 Drejan
1996 Ölümün Ağzı
1997 İnsanlık Suçu
1994 Deliler Kudurunca
1994 Adı Osman
1994 Dönüş
1994 Adı Osman

Televizyon

2005 Memleket Hikayeleri - Kevengin Yolları (TV Filmi)
2005 Kenger (TV Filmi)
2005 Kenger-2 (TV Filmi)
2002 Dumanlı Yol
1998 Cinayet Var (TV Filmi)
1997 Böyle mi Olacaktı?
1997 Beyaz Savaş
1997 Düşman Oluruz (TV Filmi)
1997 Ah Nalan Ah
1996 Süt Kardeşler

Görev Aldığı Yapımlar

Gani Rüzgar Şavata Fotoğrafları

Gani Rüzgar Şavata Fotoğrafları Gani Rüzgar Şavata Fotoğrafları Gani Rüzgar Şavata Fotoğrafları Gani Rüzgar Şavata Fotoğrafları Gani Rüzgar Şavata Fotoğrafları