Gemma Jones

Gemma Jones
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :4.12.1942
Doğum Yeri:Londra

İngiliz oyuncu.

Tam adı Jennifer R. Jones'tur. İlk kez 1962 yılı yapımı No Hiding Place isimli TV dizisiyle oyunculuk yapmaya başlamış ve günümüze kadar yüzden fazla yapımda rol almıştır. Aşk ve Yaşam (1995), Uzun Boylu Esmer Adam (2010) ve Bridget Jones'un Günlüğü (2001) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2021 Benediction
2020 Ammonite
2019 Rocketman
2018 The Egg and the Thieving Pie (Kısa Film)
2018 Harry Potter: Hogwarts Mystery (Video Game)
2018 Patrick
2017 You, Me and Him
2017 Seule la terre
2017 Gypsy's Kiss (Kısa Film)
2017 Carnage: Swallowing the Past
2016 Bridget Jones'un Bebeği
2014 Radiator
2013 Burn the Clock (Kısa Film)
2011 Mutlu Et Beni
2011 Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2
2010 Uzun Boylu Esmer Adam
2010 Forget Me Not
2009 Harry Potter ve Melez Prens
2008 Good
2007 The Contractor (Video)
2005 Kırılgan
2004 Bridget Jones - Mantığın Sınırı
2003 Şangay Şövalyeleri
2003 Kiss of Life
2002 Sense and Sensibility: Deleted Scenes (Kısa Video)
2002 Harry Potter ve Sırlar Odası
2001 Sans nouvelles de Dieu
2001 Bridget Jones'un günlüğü
1999 Pamuk Mary
1999 L'honneur des Winslow
1999 Captain Jack
1998 O.K. Garage
1998 Mutluluğa uçuş
1997 Oscar Wilde
1996 Valley Girls (Kısa Film)
1995 Feast of July
1995 Aşk ve yaşam
1988 Paperhouse
1988 On the Black Hill
1974 Footsteps (Kısa Film)
1971 Les diables

Televizyon

2021 Finding Alice
2020 Cold feet: Amours et petits bonheurs
2019 Gentleman Jack
2017 Teacup Travels
2017 Diana and I (TV Filmi)
2015 Unforgotten: Le Passé déterré
2015 Doc Martin
2015 Main basse sur Pepys Road (Mini Dizi)
2014 Marvellous (TV Filmi)
2013 Meurtres au paradis
2013 Last Tango in Halifax
2013 Atlantis
2013 The Lady Vanishes (TV Filmi)
2013 Lucan (Mini Dizi)
2012 13 Steps Down (Mini Dizi)
2011 Merlin
2010 Playhouse: Live
2010 Whistle and I'll Come to You (TV Filmi)
2010 The Secret Diaries of Miss Anne Lister (TV Filmi)
2008 MI-5
2008 Scotland Yard, crimes sur la Tamise
2007 Who Killed Mrs De Ropp? (TV Filmi)
2007 L'école de tous les talents (TV Filmi)
2005 Judge John Deed
2005 All About George
2003 Hercule Poirot
2002 Inspecteur Barnaby
2002 Bootleg (Mini Dizi)
2000 Longitude (TV Filmi)
1999 An Evil Streak
1998 An Unsuitable Job for a Woman
1997 Jane Eyre (TV Filmi)
1997 The Phoenix and the Carpet (Mini Dizi)
1996 Wilderness (Mini Dizi)
1994 Faith (Mini Dizi)
1993 The Return of the Borrowers
1993 Screen One
1993 Wycliffe and the Cycle of Death (TV Filmi)
1992 Performance
1991 Devices and Desires (Mini Dizi)
1990 Inspecteur Wexford
1989 The Jim Henson Hour
1989 The fairy queen (La reine des fées) (TV Filmi)
1989 Chelworth (Mini Dizi)
1988 Monstres et merveilles
1987 Inspecteur Morse
1986 The Importance of Being Earnest (TV Filmi)
1980 Jackanory
1980 Very Like a Whale (TV Filmi)
1980 The Merchant of Venice (TV Filmi)
1977 The Duchess of Duke Street
1975 Quiller
1975 Churchill's People
1975 Angoisses
1975 The Way of the World (TV Filmi)
1975 Forget-Me-Not-Lane (TV Filmi)
1974 Dial M for Murder
1974 BBC Play of the Month
1974 La chute des aigles (Mini Dizi)
1971 Shadows of Fear
1971 Play for Today
1970 Crime of Passion
1970 The Spoils of Poynton (Mini Dizi)
1969 The Wednesday Play
1968 Sanctuary
1967 Rainbow City
1967 Boy Meets Girl
1967 Kenilworth (Mini Dizi)
1966 Thirteen Against Fate
1966 Theatre 625
1966 ITV Play of the Week
1965 Treasure Island (TV Filmi)
1964 The Life and Death of Lovely Karen Gilhooley (Kısa Film)
1964 The Chimney Boy (Kısa Film)
1964 Z Cars
1963 The Human Jungle
1963 ITV Television Playhouse
1962 No Hiding Place

Görev Aldığı Yapımlar

Gemma Jones Fotoğrafları

Gemma Jones FotoğraflarıGemma Jones FotoğraflarıGemma Jones FotoğraflarıGemma Jones FotoğraflarıGemma Jones Fotoğrafları