George Miller

George Miller
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :3.03.1945
Doğum Yeri:Brisbane

Avustralyalı oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Asıl adı George Miliotis'tir ve Yunan kökenine sahiptir. Eskiden tıp doktoru olarak çalışmıştır. Miller, eskiden Kennedy Miller ve Dr. D Studios olarak bilinen 'Kennedy Miller Mitchell' adlı yapım şirketinin kurucularındandır. Küçük kardeşi Bill Miller ve Doug Mitchell, Miller'ın asıl yapımcısı olan Byron Kennedy'nin ölümünden sonra, hemen hemen her filminde yapımcılık görevini üstlenmişlerdir. Oscar'a aday gösterilen 1992 yılı yapımı Lorenzo'nun Yağı ile 1995 yılı yapımı Babe ve 2007 yılında En İyi Animasyon Film dalında Oscar ödülünü kazandığı Neşeli Ayaklar filmleriyle tanınmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2023 Furiosa
2022 Three Thousand Years of Longing
2015 Mad Max: Fury Road
2011 Neşeli Ayaklar 2
2006 Neşeli Ayaklar
1998 Bebe Şehirde
1992 Lorenzo'nun Yağı
1987 Les sorcières d'Eastwick
1985 Tina Turner: We Don't Need Another Hero (Kısa Video)
1985 Çılgın Maks 3: Gökkubbenin Ardında
1983 Nightmare at 20,000 Feet
1981 Çılgın Max 2: Savaşçı
1979 Çılgın Max
1974 The Devil in Evening Dress (Kısa Belgesel)
1971 St. Vincent's Revue Film (Kısa Film)
1971 Violence in the Cinema, Part 1 (Kısa Film)

Televizyon

1997 Century of Cinema (Belgesel)
1983 The Dismissal (Mini Dizi)

Yapımcı

2023 Furiosa
2022 Three Thousand Years of Longing
2015 Mad Max: Fury Road
2012 Forgotten Wars, Forgotten Victims (Kısa Belgesel Video)
2011 Neşeli Ayaklar 2
2006 Neşeli Ayaklar
1998 Bebe Şehirde
1996 Video Fool for Love
1995 Babe
1992 Lorenzo'nun Yağı
1989 Flirting
1989 Ölüm Sessizliği
1987 The Year My Voice Broke
1985 The Making of 'Mad Max Beyond Thunderdome' (Belgesel Video)
1985 Çılgın Max 3: Gökkubbenin Ardında
1980 The Chain Reaction

Televizyon

1997 Century of Cinema (Belgesel)
1989 Bangkok Hilton (Mini Dizi)
1988 Fragments of War: The Story of Damien Parer (TV Filmi)
1988 The Riddle of the Stinson (TV Filmi)
1988 The Clean Machine (TV Filmi)
1988 The Dirtwater Dynasty (Mini Dizi)
1988 Sportz Crazy (Belgesel
1987 Vietnam (Mini Dizi)
1984 Bodyline (Mini Dizi)
1984 The Cowra Breakout (Mini Dizi)
1983 The Dismissal (Mini Dizi)

Senaryo

2023 Furiosa
2022 Three Thousand Years of Longing
2015 Çılgın Max (Video Oyunu)
2015 Çılgın Max: Fury Road
2011 Neşeli Ayaklar 2
2006 Neşeli Ayaklar
1998 Bebe Şehirde
1995 Bebe
1992 Lorenzo'nun Yağı
1985 Çılgın Max 3: Gökkubbenin Ardında
1981 Çılgın Max 2: Savaşçı
1979 Çılgın Max
1974 The Devil in Evening Dress (Kısa Belgesel)
1971 Violence in the Cinema, Part 1 (Kısa Film)

Televizyon

2013 Mad Max Motion Comic (Mini Dizi)
1997 Century of Cinema (Belgesel)
1984 Bodyline (Mini Dizi)
1983 The Dismissal (Mini Dizi)

Oyuncu

1984 Les yeux du désir
1973 Frieze: An Underground Film (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

George Miller Fotoğrafları

George Miller FotoğraflarıGeorge Miller FotoğraflarıGeorge Miller FotoğraflarıGeorge Miller FotoğraflarıGeorge Miller Fotoğrafları