Gönül Ülkü

Gönül Ülkü
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :27.03.1929
Doğum Yeri:İstanbul

Gönül Ülkü, küçük yaşta, ailesinin desteğiyle 1947 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümü’ne girdi. 1962′de Gazanfer Özcan’la evlenene kadar Şehir Tiyatrolarında çalışan sanatçı, daha sonra eşiyle birlikte Gönül Ülkü – Gazanfer Özcan Tiyatrosu’nu kurdu.

2002 yılındaki rahatsızlığına kadar kendi tiyatrolarında çalıştı. 2003 yılında yeniden sahnelere dönen sanatçı, az sayıda sinema filminde de rol aldı. Kuruntu Ailesi adlı bir diziyi eşi ve kadrosuyla birlikte 16 yıl oynadılar.

Filmografisi

  • Avrupa yakası, 2009
  • Burnumu Keser misiniz?, 1992
  • Kuruntu Ailesi, 1986
  • Vur Patlasın Çal Oynasın, 1970
  • Hürriyet Uğruna Mukaddes Yalan, 1954
  • Sabahsız Geceler, 1952
  • Satılmış Hayatlar, 1954

Görev Aldığı Yapımlar