Greta Gerwig

Greta Gerwig
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :4.8.1983
Doğum Yeri:Kaliforniya

ABD'li oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Greta Celeste Gerwig'dir. Barnard Koleji'nde okuduğu dönemlerde senarist olarak kariyer yapmayı planlasa da, 'mumblecore' adı verilen bağımsız sinema harekatı yönetmeni Joe Swanberg ile tanışmasıyla bu tür filmlerde oynamaya başlar ve ünlü yönetmenlerin dikkatini çekmeye başlar. Daha sonra Woody Allen ve Whit Stillman gibi yönetmenlerin filmlerinde rol alır.

Gerwig'in ünlü yönetmen Noah Baumbach'ın filmleri kariyerinin önemli çalışmalarının başlarında gelir. Frances Ha (2012) filmindeki performansı eleştirmenlerden olumlu yorumlar alır ve En İyi Kadın Oyuncu Altın Küre ödülüne aday gösterilir.

2016 yılında Jackie ve kendisine En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Eleştirmenlerin Seçimi ödülü adaylığı getiren 20th Century Women filmlerinde rol almıştır. 2018 yılında ise yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği Lady Bird filmiyle Akademi, Altın Küre ve BAFTA ödüllerine aday gösterilir.

Filmografi

2018 Köpek Adası (Seslendirme)
2016 20'nci Yüzyıl Kadınları
2016 Jackie
2016 Wiener-Dog
2015 Kördüğüm
2015 Mistress America
2014 Eden
2014 Dönüm Noktası
2013 Making a Scene (Kısa Film)
2013 Arcade Fire: Afterlife, Live Version (Video Kısa Film)
2012 Jagoo (Kısa Film)
2012 Frances Ha
2012 Şimdi Gel de Gör Beni
2012 Roma'ya Sevgilerle
2011 Damsels in Distress
2011 Arthur
2011 The Dish & the Spoon
2011 Bağlanmak Yok
2010 Northern Comfort
2010 Art House
2010 Greenberg
2009 Family Tree (Kısa Film)
2009 Şeytanın Evi
2009 You Wont Miss Me
2008 I Thought You Finally Completely Lost It
2008 Quick Feet, Soft Hands (Kısa Film)
2008 Nights and Weekends
2008 Yeast
2008 Baghead
2007 Hannah Takes the Stairs
2006 Thanks for the Add! (Kısa Film)
2006 LOL

Televizyon

2017 Saturday Night Live
2016 The Mindy Project
2015 China, IL (Seslendirme)
2015 Portlandia
2014 Babanızla Nasıl Tanıştım? (TV Filmi)
2012 The Corrections (TV Filmi)
2009 Une aventure New-Yorkaise (TV Filmi)
2006 Young American Bodies

Yönetmen

2020 Barbie
2019 Küçük Kadınlar
2017 Uğur Böceği
2008 Nights and Weekends
Yapımcı

2015 Mistress America
2008 Nights and Weekends

Televizyon

2014 Babanızla Nasıl Tanıştım? (TV Filmi)

Senaryo

2020 Barbie
2019 Küçük Kadınlar
2017 Uğur Böceği
2015 Mistress America
2013 Making a Scene (Kısa Film)
2012 Frances Ha
2011 The Dish & the Spoon
2010 Northern Comfort
2008 Nights and Weekends
2007 Hannah Takes the Stairs

Televizyon

2015 China, IL
2014 Babanızla Nasıl Tanıştım? (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Greta Gerwig Fotoğrafları

Greta Gerwig Fotoğrafları Greta Gerwig Fotoğrafları Greta Gerwig Fotoğrafları Greta Gerwig Fotoğrafları Greta Gerwig Fotoğrafları