Gülben Ergen

Gülben Ergen
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :25.8.1972
Doğum Yeri:Kadıköy / İstanbul

Türk pop müzik şarkıcısı, eski model, sunucu ve oyuncu.

Sanat kariyerine oyunculukla başlayan Ergen, sonrasında müzik piyasasına adım atmıştır. Müzik kariyerine ise assolist olarak başlamıştır. 2001 yılında, Dadı dizisinde canlandırdığı Melek karakteri ile oyunculuğun zirvesine çıkmış ve Altın Kelebek Ödülleri'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü almıştır. 2002 yılında Sade ve Sadece albümünün çıkış şarkısı 'Abayı Yaktım' ile müzikte büyük bir çıkış yakalamış ve Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde 'Yılın Bestesi' ödülünü almıştır. 2004 yılında, Uçacaksın albümü ile büyük bir başarı yakalamış, yıla damgasını vurmuştur. Albüm 600.000 satış rakamıyla MÜ-YAP'tan diamond ödülü almıştır. Daha sonraki çıkardığı albümlerin hepsinde de MÜ-YAP'tan ödül almayı başarmıştır. 2009 yılında söz ve müziği de kendisine ait olan Oğuzhan Koç'la düet yaptığı 'Giden Günlerim Oldu' şarkısı ile Resmi Türkiye listesinde yılın en uzun süre zirvede yer alan kadın sanatçısı olmuştur. Ergen, 2000'li yıllarda albümleri en çok satan 3 kadın sanatçıdan biridir. 2015 yılında yine Oğuzhan Koç'la birlikte seslendirdiği 'Aşkla Aynı Değil' isimli single çıkarmıştır. Toplam albüm satışı 2 milyonun üzerindedir.

Filmografi

1988    Biz Ayrılamayız    film, Mine
Deniz Yıldızı    film
1989    Av   
1990    Hanımın Çiftliği (TRT)   
1991    Kanun Savaşçıları (TRT)   
1992    İşgal Altında (TRT)   
1994    İki Kız Kardeş (Show TV)   
1997    Fırat (Star TV)   
1998    Marziye (TGRT)    Marziye
Gümbür Gümbür Gülbence (TGRT)    talk show, sunucu
2001    Dadı (Show TV, atv, Star TV)    Melek
2002    Hürrem Sultan (Star TV)    Hürrem Sultan
2006    Gönül (Kanal D)    Gönül
2008    Gülben Ergen'le Sürpriz (atv)    talk show, sunucu
2009    Popstar Alaturka (Fox TV)    yarışma, juri
2011    Gülben (TRT)    Gündüz programı, sunucu
2012    Seda Sultan (TV8)    1 bölüm
Ender Saraç'la Sağlıklı Günler (Kanaltürk)
Benzemez Kimse Sana (Star TV)    2 bölüm
2013    Gülben (Show TV)    Gündüz programı, sunucu
Bir Milyon Kimin? (Show TV)    yarışma, jüri
2015
2017
Rising Star Türkiye (TV 8)
Vezir Parmağı

Görev Aldığı Yapımlar

Gülben Ergen Fotoğrafları

Gülben Ergen Fotoğrafları Gülben Ergen Fotoğrafları Gülben Ergen Fotoğrafları Gülben Ergen Fotoğrafları Gülben Ergen Fotoğrafları