Gürgen Öz

Gürgen Öz
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :10.5.1978
Doğum Yeri:Zonguldak

Türk oyuncu.

İstanbul Üniversitesi'nde Sanat Tarihi ve Arkeoloji bölümünde okumaktayken oyunculuğa ilgisi sebebiyle ailesinden gizlice Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü kazandı ve buradan 2001 yılında mezun oldu.

Okulda Prof. Zeliha Berksoy ve Müşfik Kenter başta olmak üzere birçok önemli hocanın öğrenciliğini yaptı. Konservatuvardayken yazdığı 'Alman Satrancı' adlı oyunu kısa filme çekildi. Yurtiçi ve yurt dışında çeşitli ödüller aldı.

Okul yıllarında birçok oyunda da oynadı. Okul zamanı ve sonrası 'Bakırköy Belediye Tiyatroları' ve 'Devlet Tiyatroları'nda görev aldı. BBT'de, Yaşar Kemal'in yazdığı, Müşfik Kenter'in yönettiği, görev aldığı son oyun olan 'Teneke'de başrolü üstlendi.

Mezun olduktan sonra aynı bölümde tiyatro rejisi mastırına başladı. Prof. Zeliha Berksoy'la beraber, Bertolt Brecht'in 'Üç Kuruşluk Opera' adlı eserini bölüm oyunu olarak sahneye koydu. Konservatuvarda iki yıl asistan hocalık yaptı. Bu sırada okul arkadaşlarının tiyatro grubuyla yurt dışında birçok festivale katıldı. Yurt içinde de birçok festival dışında 14. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'ne katıldı.

Çeşitli dizilerde ufak roller aldıktan sonra televizyon kariyerine başladı. Okan Bayülgen'le çalışmaya başlayınca yoğunluk nedeniyle tez aşamasında yüksek lisans eğitimini yarım bırakmak zorunda kaldı. Bir yıl sonra 'Bakırköy Belediye Tiyatroları'ndaki görevinden yine yoğunluk nedeniyle ayrıldı.

2007 yazında sona eren, Okan Bayülgen'in sunduğu Makina programında da Murat Akkoyunlu ile birçok tipleme yaparak, Türk halkının beğenisini kazanmıştır.

Filmografi

2019 Hareket Sekiz
2016 Müthiş Bir Film
2014 Zaman Makinesi 1973
2013 Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda
2010 Romantik Komedi
2010 Görünmeyen
2008 Sıcak
2008 Plajda
2006 Çinliler Geliyor
2006 Hokkabaz
2000 Şarkıcı

Televizyon

2016 N’olur Ayrılalım
2012 Böyle Bitmesin
2011 İstanbul'un Altınları
2009 Sakarya Fırat
2008 Avrupa Yakası
2007 Kısmetim Otel
2007 Havva Durumu (TV Filmi)
2006 Selena
2006 Kilit (TV Filmi)
2005 Aşka Sürgün
2005 Aşk Oyunu
2003 Melek
2002 Sırlar Dünyası / Sır Kapısı
2001 Aşkım Aşkım

Görev Aldığı Yapımlar

Gürgen Öz Fotoğrafları

Gürgen Öz Fotoğrafları Gürgen Öz Fotoğrafları Gürgen Öz Fotoğrafları Gürgen Öz Fotoğrafları Gürgen Öz Fotoğrafları