Hakkı Ergök

Hakkı Ergök
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :18.8.1960
Doğum Yeri:Kastamonu

Hakkı Ergök, ilk ve orta eğitimini birçok taşra okulunda tamamladı. Liseye Ankara Yenimahalle Mustafa Kemal Lisesi'nde başlayıp, Çankaya Lisesi'nde devam etti. AİTİA Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek okuluna 1978'de girdi, lisans eğitimini Sigortacılık bölümünde tamamladığında sene 1981 idi.

Akademi yıllarında tiyatro ile tanıştı. Ekonomik zorunluluktan AST'da teşrifatçılık yaptı ve bir ara da büfesinde çalıştı. AST, İzmir turnesindeyken Genco Erkal ve Zeliha Berksoy Ankara'ya -bizim salona- turneye geldi. Çok etkilenip tiyatrocu olmaya karar verdi. Rutkay Aziz'le konuştu. O da destek verince, AST'ın amatör oyunculuk sınavlarını kazanıp aileye katıldı. Üniversite bitince tiyatro da biter sandı ama olmadı.

81'de Ankara Devlet Konservatuarı'nı kazandı. Öğrenciliği boyunca Ziraat Bankası ve Halk Bankası çocuk ve gençlik tiyatrolarında çalıştı. Staj hizmetini İzmir DT'de yaptı. 5 yıl sonra, Ankara DT'ye tayin oldu. 97'de İstanbul'a geldi. Halen İstanbul DT sanatçısı. Devlet Tiyatrosu'nun 36 projesinde görev aldı. Bunların 30'u başroldür. Sanat Kurumu, Rotary Klüp ve Halk Jürisinden 'en iyi erkek oyuncu ödülleri' aldı. Yine DT'de iki oyun sahneye koydu. Çok başarılı değildi. 1986'da İspanya ve İsviçre'de bulundu. Çeşitli tiyatro okullarında 'beden dili ve eğitim' çalışmalarına katıldı. Ege Üniversitesi'nde tiyatro dersleri verdi.

Ek gelir olsun diye konservatuvar dönemlerinden bu yana dublaj yaptı. Birçok önemli filmde ve dizide birçok karakter seslendirdi. Bunların çoğu başroldür. TRT'de ve özel kanallarda muhtelif dizilerde oynadı. TRT'de bir yarışma programı sundu. Bir reklam filminde oynadı. 97'den beri Kral TV Video Müzik ödüllerini yazıyor. 99'da Star TV Güzellik yarışmasını yazdı. Yüzlerce de şiiri var. Devlet Tiyatrolarında, yeniden yapılanma ve özerklik konusunda çeşitli araştırma çalışmaları yaptı.

Filmografisi


2017 Bir Nefes Yeter
2016 Her Şey Aşktan
2015 Terkedilmiş
2015 Labirent: Alev Deneyleri
2000 Yaralı Kurt

Televizyon

2017 Bu Sayılmaz
2016 Yüksek Sosyete
2015 Günebakan
2014 Diğer Yarım
2012 Bulutların Ötesi
2011 Mazi Kalbimde Yaradır
2010 Samanyolu
2010 Küçük Sırlar
2007 Mahşer
2007 Geniş Zamanlar
2008 Annem
2004 Haziran Gecesi
2004 Cennet Mahallesi
2003 Kurtlar Vadisi
2001 Tatlı Hayat
2000 Üzgünüm Leyla
2000 Artık Sevmeyeceğim (TV Filmi)
1999 Kuzgun
1999 Ayşecik
1999 Akşam Güneşi
1998 Babamın Günahı (TV Filmi)
1997 Eltiler
1997 Kara Melek
1995 Çiçek Taksi
1987 Yalnız Efe
1983 Kuruntu Ailesi

Seslendirme

2012 Thor 
2010 İnanılmaz Örümcek Adam 
2010 Son Hava Bükücü 
2010 Robin Hood 
2009 G.I. Joe: Kobra'nın Yükselişi 
2007 Arı Filmi 
2007 Altın Pusula 
2006 Buz Devri 2: Erime Başlıyor 
2005 Robotlar 
2004 Yarından Sonra 
2003 Peter Pan 
2002 Yıldız Savaşları: Bölüm 2 
2002 Harry Potter ve Sırlar Odası 
2002 Azap Yolu 
1998 Hesabım Bitmedi (TV Dizisi)
1998 Kirli Yarış 
1996 Çılgın Marslılar 
1989 The Little Mermaid 
1988 Tehlikeli Kokteyl 
1984 Polis Akademisi 

Görev Aldığı Yapımlar

Hakkı Ergök Fotoğrafları

Hakkı Ergök Fotoğrafları Hakkı Ergök Fotoğrafları Hakkı Ergök Fotoğrafları Hakkı Ergök Fotoğrafları Hakkı Ergök Fotoğrafları