Hande Ataizi

Hande Ataizi
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :2.09.1973
Doğum Yeri:Bursa

Türk oyuncu.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunudur. 1996 yılında ‘Mum Kokulu Kadınlar’ filmiyle ünlenmiş ve daha ilk filminde gösterdiği oyunculuk performansıyla ‘Altın Portakal’ en iyi kadın oyuncu ödülünü almıştır. Ardı ardına çektiği diziler hit ve uzun soluklu olmuştur.

Hande Ataizi, Cem Davran'la birlikte pek çok dizi, film ve şov programı projesinde yer almış sanat dünyasının önemli ikililerinden olmuşlardır. Ataizi özellikle İki Kere Kiki programında manken Sevda Demirel'in tokat atması; estetikli burnunu gazetecilere göstermemek için bulunduğu mekanın tuvaletinden kaçmaya çalışması ve bir magazin muhabirine şemsiye ile saldırmasıyla magazin basınında oldukça yer etmişti.

Sinema ve dizilerdeki oyunculuğunun yanı sıra pek çok televizyon gösterisinin de sunuculuğunu yapmıştır. Özel Hayatlar adlı tiyatro oyununda Cihan Ünal ile oynamıştır.

Bir dönem, TNT'de yayınlanan Dest-i İzdivaç'ı sunmuştur. 2012 yılında Star'da yayınlanan Benzemez Kimse Sana adlı yarışmada program da jüri üyeliği yapmıştır.

Filmografi

2007 Çılgın Dersane
2000 Melekler Evi
1999 Kahpe Bizans
1996 Mum Kokulu Kadınlar

Televizyon

2021 Camdaki Kız
2015 En Sevdiğim 3 Şarkı (TV Programı)
2015 Hayat Mucizelere Gebe
2013 Altındağlı
2012 Benzemez Kimse Sana (TV Programı)
2011 Dest-i İzdivaç (TV Programı)
2011 İzdivaç
2010 Karışık Aile (TV Programı)
2009 Yaş 15 (TV Programı)
2008 Ece
2008 Eşimle Başım Dertte (TV Programı)
2007 Buzda Dans
2007 Kara Duvak
2006 Sev Kardeşim
2006 Bunu Yayında Söyle (TV Programı)
2006 Showtime (TV Programı)
2005 Hande Ataizi ile En Çekici (TV Programı)
2004 Melekler Adası
2003 Estağfurullah Yokuşu
2002 Anne Babamla Evlensene
2002 Vaka-i Zaptiye
2002 Bayanlar Baylar
2001 İki Kere Kiki (TV Programı)
2000 Hande Ataizi Şov (TV Programı)
1999 Yüzleşme
1998 Ruhsar
1998 Böyle mi Olacaktı?
1997 Hande ile Açık Açık (TV Programı)
1996 Kaldırım Çiçeği
1995 Sahte Dünyalar
1993 Yaz Evi

Görev Aldığı Yapımlar

Hande Ataizi Fotoğrafları

Hande Ataizi Fotoğrafları Hande Ataizi Fotoğrafları Hande Ataizi Fotoğrafları Hande Ataizi Fotoğrafları Hande Ataizi Fotoğrafları