Hatice Şendil

Hatice Şendil
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :2.08.1983
Doğum Yeri:İstanbul

Türk oyuncu.

Tam adı Hatice Şendil Sağyaşar'dır. Annesi İstanbullu, babası Selanik kökenli Antalyalıdır. Üniversitede işletme bölümünü okudu. 2 sene Ayla Algan'ın da içinde bulunduğu önemli hocalardan oyunculuk dersi aldı.

2001'de Miss Turkey yarışmasında ve Miss Europe yarışmasında üçüncü oldu. Yarışmanın ardından oyunculuk eğitimine devam etti. Eylül adlı dizide 'Aziza', Fesupanallah adlı dizide 'Gülpare' ve Yaban Gülü adlı dizide 'Laçin' karakterlerinde rol almıştır. Daha öncesinde ise Çelik'in 'Töre' isimli şarkıya çektiği klipte oynadı. İki Yabancı adlı dizide Zeyno, Kurtlar Vadisi Pusu adlı dizide de Ebru karakterini oynadı. Daha sonra Karadağlar adlı dizide rol aldı.

Filmografi

2015 Hayat Öpücüğü

Televizyon

2021 Uyanış: Büyük Selçuklu
2015 Kaderimin Yazıldığı Gün
2014 Dila Hanım
2011 Karadağlar
2010 Kurtlar Vadisi: Pusu
2008 Yaban Gülü
2007 Fesupanallah
2007 İki Yabancı
2005 Eylül (Mini Dizi)

Görev Aldığı Yapımlar

Hatice Şendil Fotoğrafları

Hatice Şendil Fotoğrafları Hatice Şendil Fotoğrafları Hatice Şendil Fotoğrafları Hatice Şendil Fotoğrafları Hatice Şendil Fotoğrafları