Helena Bonham Carter

Helena Bonham Carter
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :26.5.1966
Doğum Yeri:Londra

İngiliz oyuncu. 

Tam adı Helena Bonham Carter'dır. Oyuncu olarak ilk çıkışını K. M. Peyton'ın A Pattern of Roses adlı eserinin televizyon uyarlamasında, sinema kariyerindeki çıkışını ise Lady Jane filminde başrolde yer alarak gerçekleştirdi. Manzaralı Oda, Dövüş Kulübü, Zoraki Kral ve Harry Potter serisinde canlandırdığı Bellatrix Lestrange gibi çeşitli rollerde oynadı. Yönetmen Tim Burton'la sık sık işbirliği içinde bulundu ve onunla birlikte Maymunlar Gezegeni, Büyük Balık, Ölü Gelin, Charlie'nin Çikolata Fabrikası, Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi, Alis Harikalar Diyarında ve Karanlık Gölgeler gibi filmlerde çalıştı. 2012'de Büyük Umutlar'da Bayan Havisham rolünü üstlendi, Sefiller'de Madame Thénardier ve Sindirella'da (2015) Peri Anne karakterlerini canlandırdı.

Güvercinin Kanatları'ndaki Kate Croy ve Zoraki Kral'daki Anne Kraliçe rolleriyle iki kez Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiş Bonham Carter; yedi Altın Küre adaylığı, bir En İyi Kadın Oyuncu Uluslararası Emmy Ödülü adaylığı, üç Primetime Emmy Ödülü adaylığı, bir BAFTA ödülü ve bir Screen Actors Guild ödülü elde etti. 2012 yılında oyunculuk dalında hizmet verenler yeni yıl onur listesinde Britanya İmparatorluk Nişanı Komutan rütbesi (CBE) kazandı ve 22 Şubat 2012'de Buckingham Sarayı'nda Kraliçe II. Elizabeth'ten ödülü aldı.

Şubat 2014'te Britanya Başbakanı David Cameron, Bonham Carter'ın Britanya'nın yeni ulusal Holokost Komisyonu'na atandığını duyurdu.

Filmografi

2018 Sgt. Stubby: An American Hero (Seslendirme)
2018 Ocean's 8
2017 Poles Apart (Kısa Film)
2016 Alice Through the Looking Glass
2015 Cinderella
2015 Suffragette
2015 5 Steps
2014 Night Will Fall (Belgesel – Anlatıcı)
2013 The Lone Ranger
2013 The Young and Prodigious T.S. Spivet
2012 Dark Shadows
2012 A Therapy (Kısa Film)
2012 Great Expectations
2012 Les Misérables
2011 Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2
2011 The Gruffalo's Child (Kısa Film – Seslendirme)
2010 Alice in Wonderland
2010 The King's Speech
2010 Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1
2009 Terminator Salvation
2009 Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009 The Gruffalo (Kısa Film – Seslendirme)
2007 Harry Potter and the Order of the Phoenix
2007 Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
2006 Sixty Six
2005 Conversations with Other Women
2005 Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit (Seslendirme)
2005 Corpse Bride (Seslendirme)
2005 Charlie and the Chocolate Factory
2004 Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events
2003 Big Fish
2002 The Heart of Me
2002 Till Human Voices Wake Us
2001 Planet of the Apes
2001 Novocaine
2001 Football (Kısa Film)
2000 Carnivale (Seslendirme)
1999 Fight Club
1999 Women Talking Dirty
1999 The Nearly Complete and Utter History of Everything
1998 Sweet Revenge
1998 The Theory of Flight
1997 The Petticoat Expeditions (Anlatıcı)
1997 Keep the Aspidistra Flying
1997 The Wings of the Dove
1996 Twelfth Night: Or What You Will
1996 Portraits chinois
1995 Mighty Aphrodite
1995 Margaret's Museum
1995 Jeremy Hardy Gives Good Sex (Seslendirme)
1994 Mary Shelley's Frankenstein
1994 Fatal Deception: Mrs. Lee Harvey Oswald
1994 A Dark-Adapted Eye
1994 Butter (Kısa Film)
1993 Dancing Queen
1992 Howards End
1991 Where Angels Fear to Tread
1991 Brown Bear's Wedding (Seslendirme)
1990 Hamlet
1990 The Early Life of Beatrix Potter
1989 Francesco
1989 Arms and the Man
1989 Getting It Right
1988 The Mask
1988 Six Minutes with Ludwig
1987 Maurice
1987 A Hazard of Hearts
1986 Lady Jane
1985 A Room with a View
1983 A Pattern of Roses

Televizyon

2016 Love, Nina
2015 Codes of Conduct
2014 Turks & Caicos (TV Filmi)
2014 Salting the Battlefield (TV Filmi)
2013 Burton & Taylor (TV Filmi)
2011 Life's Too Short
2010 Toast (TV Filmi)
2009 Enid (TV Filmi)
2005 Magnificent 7 (TV Filmi)
2003 Henry VIII
2002 Live from Baghdad (TV Filmi)
1998 Merlin
1996 The Great War and the Shaping of the 20th Century
1994 Absolutely Fabulous
1994 The Good Sex Guide
1991 Jackanory
1989 Theatre Night
1988 Screen Two
1987 Miami Vice

Müzik Videoları

2015 Bryan Adams
2012 Rufus Wainwright

Video Oyunu

2005 Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit (Seslendirme)

Tiyatro

1992 The Barber of Seville
1992 Trelawney of the Wells
1991 The House of Bernarda Alba
1989 The Chalk Garden
1988 The Woman in White
1987 The Tempest

Radyo

2010 Private Lives
2004 The Rubenstein Kiss
2000 As You Like It
1998 Lantern Slides
1997 A House by the Sea
1997 The Diary of Anne Frank (Anlatıcı)
1996 I Capture the Castle
1995 Song of Love
1995 Remember Me (Anlatıcı)
1994 The Seagull
1994 A Dog So Small (Anlatıcı)
1994 The Way to Sattin Shore (Anlatıcı)
1993 The Secret Garden (Anlatıcı)
1993 The Whales' Song (Anlatıcı)
1989 The Happiest of All Princesses
1985 The Reluctant Debutante

Görev Aldığı Yapımlar

Helena Bonham Carter Fotoğrafları

Helena Bonham Carter Fotoğrafları Helena Bonham Carter Fotoğrafları Helena Bonham Carter Fotoğrafları Helena Bonham Carter Fotoğrafları Helena Bonham Carter Fotoğrafları