Hirokazu Koreeda

Hirokazu Koreeda
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :6.6.1962
Doğum Yeri:Tokyo

Japon senarist, yapımcı ve yönetmen.

Waseda Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra TV Man Union'a girdi ve belgesel programları üzerinde yönetmen yardımcılığı yaptı. Mou hitotsu no kyouiku - Ina shogakkou haru gumi no kiroku (1991), Maboroshi no hikari (1995) ve Kare no inai hachigatsu ga (1994) filmleriyle tanınmıştır. İlk televizyon belgeseli, Lessons from a Calf'i 1991 yılında yönetti. 2013 yılında yönettiği Like Father, Like Son filmi 2013 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye'ye aday gösterildi. Film aynı zamanda Juri Ödülü'nü de kazandı. 2015'te yönettiği Our Little Sister filmi ise 2015 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye'ye aday gösterildi. 

Filmografi

2019 The Truth
2018 Arakçılar
2017 Son Cinayet
2016 Fırtınadan Sonra
2015 Ishibumi (Belgesel)
2015 Küçük Kız Kardeşim
2013 Benim Babam, Benim Oğlum
2012 Going My Home (Mini Dizi)
2012 Fukushima kara no messêji (Kısa Belgesel)
2011 Kiseki
2009 Kûki ningyô
2008 Daijôbu de aruyô ni: Cocco owaranai tabi (Belgesel)
2008 Bitmeyen Yürüyüş
2006 Hana yori mo naho
2004 Kimse Farketmiyor
2001 Distance
1998 Wandafuru raifu
1995 Maboroshi no hikari
1994 Kare no inai hachigatsu ga (Belgesel)
1991 Mou hitotsu no kyouiku - Ina shogakkou haru gumi no kiroku (Belgesel)
1991 Shikashi - Fukushi kirisute no jidai ni (Belgesel)

Televizyon

2010 Ayashiki bungô kaidan
1996 Without Memory (Belgesel)
1989 Nonfix (Belgesel Dizi)

Yapımcı

2018 Ten Years Japan
2018 Arakçılar
2014 Ieji
2012 Live Fukushima: Kaze to Rock Super Nomaoi (Belgesel)
2011 Endingu nôto (Belgesel)
2009 Beautiful Islands (Belgesel)
2009 Kûki ningyô
2006 Yureru
2004 Kimse Farketmiyor
2004 Tobira no muko Rock kashu miyamoto hiroji to iu ikikata (Belgesel)
2003 Hebi ichigo
2002 Kakuto
1991 Shikashi - Fukushi kirisute no jidai ni (Belgesel)

Televizyon

1996 Without Memory (Belgesel)

Senaryo

2019 The Truth
2018 Arakçılar
2017 Son Cinayet
2016 Fırtınadan Sonra
2015 Küçük Kız Kardeşim
2013 Benim Babam, Benim Oğlum
2011 Kiseki
2009 Kûki ningyô
2008 Bitmeyen Yürüyüş
2006 Hana yori mo naho
2004 Kimse Farketmiyor
2001 Distance
1998 Wandafuru raifu
1991 Shikashi - Fukushi kirisute no jidai ni (Belgesel)

Televizyon

2012 Going My Home (Mini Dizi)
1996 Without Memory (Belgesel)

Görev Aldığı Yapımlar

Hirokazu Koreeda Fotoğrafları

Hirokazu Koreeda Fotoğrafları Hirokazu Koreeda Fotoğrafları Hirokazu Koreeda Fotoğrafları Hirokazu Koreeda Fotoğrafları Hirokazu Koreeda Fotoğrafları