Hugh Jackman

Hugh Jackman
Rol :Yapımcı
Doğum Tarihi :12.11.1968
Doğum Yeri:Sidney

Avustralyalı aktör ve yapımcı.

Tam adı Hugh Michael Jackman'dır. Annesi Grace McNeil (kızlık soyadı Greenwood) ve babası Christopher John Jackman'dır. Babası Cambridge mezunu bir muhasebecidir. Ailesi 'On Pound Poms' göçünün parçası olarak 1967 yılında Avustralya'ya geldi. Büyük-büyükbabasından birisi Yunan asıllıdır.

Jackman dünya çapındaki şöhretini süper kahramanları ve tarihsel kişilikleri oynadığı büyük yapımlarla elde etti. Wolverine'i canlandırdığı X-Men filmlerinin dışında başrolde oynadığı Büyülü Çift, Van Helsing, Prestij, Avustralya, Çelik Yumruklar, Sefiller ve Tutsak filmleriyle tanınır. Sefiller filmindeki performansı 2013'te ona En İyi Aktör dalında ilk Akademi Ödülü adaylığını ve Müzikal veya Komedi dalında En İyi Aktör dalında Altın Küre ödülünü kazandırdı. Ayrıca şarkıcı, dansçı ve sahne müzikali oyuncusu olan aktör, The Boy from Oz'daki rolüyle Tony Ödülü kazandı.

Kasım 2008'de Open Salon, Jackman'ı yaşayan en seksi erkeklerden biri seçti. Sonra aynı ayda People dergisi tarafından 'Yaşayan En Seksi Erkek' olarak seçildi.

Üç kere Tony Ödülleri'nde sunuculuk yapıp bunlardan birindeki performansıyla Emmy Ödülü kazanan Jackman 22 Şubat 2009'da 81. Akademi Ödülleri'ni de sundu.

2012'nin Aralık ayında Hollywood Şöhretler Bulvarı'nda bir yıldızla onurlandırıldı.

2017'de çıkmış olan üçüncü Wolverine filmi Logan, onun son X-Men filmi olmuştur.

Filmografi

2019 Missing Link (Seslendirme)
2018 Broadway 4D
2018 Baş Aday
2018 Tourism Australia: Dundee - The Son of a Legend Returns Home (Kısa Video)
2017 The Greatest Showman: Come Alive - Live Performance (Video) 
2017 Logan
2017 The Greatest Showman
2016 Kartal Eddie
2016 X-Men: Apocalypse
2015 Chappie
2015 Ben, Earl ve Ölen Kız (Seslendirme)
2015 Pan
2014 X-Men: Geçmiş Günler Gelecek
2014 That Sugar Film (Anlatıcı)
2014 Dukale's Dream (Anlatıcı)
2014 Müzede Bir Gece: Lahitteki Sır
2013 Çatlak Film
2013 The Wolverine
2013 Tutsak
2012 Tereyağı
2012 Efsane Beşli (Seslendirme)
2012 Sefiller
2011 X-Men: Birinci Sınıf
2011 Snow Flower and the Secret Fan
2011 Çelik Yumruklar
2009 X-Men Başlangıç: Wolverine
2008 Şantaj
2008 Avustralya
2008 The Burning Season (Anlatıcı)
2006 Neşeli Ayaklar (Seslendirme)
2006 Fare Şehri (Seslendirme)
2006 Prestij
2006 Kaynak
2006 Scoop
2006 X-Men: Son Direniş
2005 Stories of Lost Souls
2004 Profile of a Serial Killer
2004 Van Helsing: Londra Görevi (Seslendirme)
2003 X2: X-Men United
2001 Büyülü Çift
2001 Bazıları Çabuk Bıkar
2001 Kod Adı Kılıçbalığı
2000 X-Men
1999 Erskineville Kings
1999 Paperback Hero

Televizyon

2013 Top Gear
2010 Susam Sokağı
2008 An Aussie Goes Bolly (Anlatıcı)
2007 Viva Laughlin
2006 An Aussie Goes Barmy
2006 Punk'd
1998 Halifax f.p.
1996 The Man from Snowy River
1995 Correlli
1995 Blue Heelers
1994 Law of the Land

Yapımcı

2017 Louder Together (Belgesel)
2009 X-Men Baslangiç: Wolverine
2008 Şantaj

Televizyon

2009 An Aussie Goes Calypso (Belgesel Dizi)
2008 An Aussie Goes Bolly (Belgesel Dizi)
2007 The Directors' Series
2007 Viva Laughlin
2006 An Aussie Goes Barmy

Tiyatro

2015 An Evening With Hugh Jackman
2015 Broadway to Oz
2014 The River
2011 Hugh Jackman: in Performance
2011 Hugh Jackman: in Concert
2011 Hugh Jackman: Back on Broadway
2009 A Steady Rain
2006 The Boy from Oz: The Arena Musical
2003 The Boy from Oz
2002 Carousel
1998 Oklahoma!
1996 Sunset Boulevard
1995 Beauty And The Beast

Video Oyunları (Seslendirme)

2009 X-Men Başlangıç: Wolverine
2006 X-Men: The Official Game
2004 Van Helsing

Görev Aldığı Yapımlar

Hugh Jackman Fotoğrafları

Hugh Jackman Fotoğrafları Hugh Jackman Fotoğrafları Hugh Jackman Fotoğrafları Hugh Jackman Fotoğrafları Hugh Jackman Fotoğrafları